Muziekgebouw Eindhoven presenteert het komend seizoen een breed palet aan klassieke muziek. Bekijk het hele programma op de website.
Muziekgebouw Eindhoven presenteert het komend seizoen een breed palet aan klassieke muziek. Bekijk het hele programma op de website.

Volop klassieke muziek bij Muziekgebouw Eindhoven

Human Interest 109 keer gelezen

Het Klassieke Seizoen 2024/2025 bij Muziekgebouw Eindhoven is live! Prachtige series staan je te wachten, met gevestigde musici, aanstormend talent én grootheden om van de dromen. De verkoop is gestart.

Het palet is weer breed. Maar liefst twee series aan internationale toporkesten staan in Muziekgebouw Eindhoven komend seizoen en de Internationale Barokorkesten zijn vertegenwoordigd met een eigen serie. Pianoliefhebbers kunnen hun hart ophalen met wereldsterren als Krystian Zimerman, Jorge Luis Prats en Andràs Schiff. Nieuw is de serie ‘Meesters in de Grote Zaal’, waarin musici van een zeldzaam hoog niveau - zoals Evgeny Kissin, Maria João Pires en Gideon Kremer - hun kunsten tonen in de verbluffende akoestiek van de Grote Zaal. Het seizoen kent ook voor de liefhebber van cross-overs een prachtig aanbod. Altijd indrukwekkend is de serie ‘Scherpdenkers’, die inspirerende sprekers zoals Joyeeta Gupta of Connie Palmen samenbrengt met prikkelende muziek. ‘Spraakmakers’, waarin theater en muziek elkaar ontmoeten, is tevens terug met onder andere Ellen ten Damme en het Berlage Saxophone Quartet. Als kers op de taart zijn de genres minimal en neoklassiek uitgebreid.

Het klassieke programma is vanaf nu online te bekijken: mgehv.nl/klassiekseizoen2425.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant