Je waant je op zondag 15 mei van 12.00 tot 17.00 uur in Franse sferen, een klein Montmartre.
Je waant je op zondag 15 mei van 12.00 tot 17.00 uur in Franse sferen, een klein Montmartre.

Kunstmarkt ‘Klein Montmartre’ in Rosmalen

Kunst en cultuur 349 keer gelezen

ROSMALEN | Op zondag 15 mei keert de traditionele kunstmarkt in het centrum van Rosmalen terug na de coronaperiode. Met een kleine honderd deelnemende kunstenaars wordt het meteen één van de grootste kunstmarkten in Brabant!

KuBra-Art en de ondernemers hebben de handen ineengeslagen en pakken dit jaar extra uit. Samen  toveren zij het centrum om tot de karakteristieke Parijse kunstenaarsbuurt! Je waant je op zondag 15 mei van 12.00 tot 17.00 uur in Franse sferen, een klein Montmartre.

De route start bij KuBra-Art - het thuishonk/galerie van de Brabantse beeldend kunstenaars aan de Achter de Driesprong 9 in Rosmalen - en voert de deelnemers langs bijna 100 kunstenaars die door het hele centrum van Rosmalen hun werk hebben uitgestald. De Brabantse kunstenaars ontvangen zelf gastkunstenaars, maar ook de plaatselijke kunstenaars en kunstorganisaties zijn ruim vertegenwoordigd, waarbij alle kunstdisciplines en stijlen aan bod komen! De gezellige terrasjes met speciale Franse hapjes op De Driesprong zorgen voor extra ambiance. Muzikanten lopen rond en een karikaturist zorgt in een paar minuten voor trefzekere, levendige, komische en gelijkende karikaturen. De winkeliers in het centrum openen hun deuren en/of presenteren zich middels een stand met speciale acties. Entree is gratis en dat geldt ook voor parkeren.

Uit de krant