Frederique Matla scoorde zaterdag namens HC Den Bosch de 1-1 eindstand op het scorebord. (Archieffoto: Henk van Esch) Foto: Henk van Esch

Gelijkspel voor Dames 1 HC Den Bosch, Heren 1 verliest van Kampong

Overige sport 149 keer gelezen

DEN BOSCH | Ook de hockeycompetitie is weer in volle gang. Afgelopen weekeinde stond voor zowel Heren 1 als Dames 1 van HC Den Bosch een uitwedstrijd op het programma.

Dames 1 nam het zaterdagmiddag in Den Haag op tegen HDM. De ploeg van coach Marieke Dijkstra is het seizoen allesbehalve voortvarend begonnen en ook tegen HDM wist HC Den Bosch niet te winnen. De thuisploeg nam in de 17e minuut zelfs brutaal de leiding dankzij een doelpunt van aanvaller Pien van Nes. Wie anders dan Frederique Matla tekende in de 44e minuut voor de gelijkmaker, maar verder kwamen de Bossche dames niet waardoor de wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel. Aanstaande zondag speelt de Dames 1 van HC Den Bosch thuis tegen THC Hurley uit Amstelveen. Aanvang om 12.45 uur.

Nipt verlies Heren 1
Heren 1 speelde zaterdag een uitwedstrijd in Utrecht tegen Kampong. De thuisploeg nam in de 37e minuut de leiding dankzij een goal van Duco Telgenkamp. Twee minuten later scoorde Koen Bijen namens HC Den Bosch de gelijkmaker. Helaas was dat niet genoeg voor een punt. Want in de 56e zette Jonas de Geus namens Kampong de 2-1 eindstand op het scorebord. Aanstaande zondag staat voor heren 1 een uitwedstrijd in en tegen Rotterdam op het programma.