De kloostertuin is in ontwikkeling. Sinds vorig jaar wordt er met vrijwilligers uit de buurt gewerkt aan meer inheemse biodiversiteit.
De kloostertuin is in ontwikkeling. Sinds vorig jaar wordt er met vrijwilligers uit de buurt gewerkt aan meer inheemse biodiversiteit.

Maak kennis met de kerk en tuin van Stadsklooster San Damiano

Religie 63 keer gelezen

DEN BOSCH | Van mei tot en met oktober is de kloostertuin en -kerk van Stadsklooster San Damiano elke tweede zaterdagmiddag van de maand geopend voor belangstellenden. 

Het is dan mogelijk om een oase van rust midden in de stad te bezoeken waar je vrij kunt wandelen, even kunt zitten en je de vogels om je heen hoort zingen. Ook kun je aan de hand van een boekje op audiotour op je eigen telefoon een bezinnende wandeling maken langs 12 plekken in de tuin waarbij je wordt meegenomen in de spiritualiteit van Franciscus en Clara van Assisi. Zij zijn de inspiratiebronnen van de bewoners van Stadsklooster San Damiano.
De kloostertuin is in ontwikkeling. Sinds vorig jaar wordt er met vrijwilligers uit de buurt gewerkt aan meer inheemse biodiversiteit in de tuin. De kloosterkerk is ook open tijdens de open middagen. Je kunt hier rustig even rondkijken, plaatsnemen en een kaarsje branden.

Praktische informatie

De kloostertuin en -kerk zijn open op zaterdagen 14 mei, 11 juni, 9 juli (alleen tuin geopend), 13 augustus, 10 september en 8 oktober. Tijd: van 14.00 tot 16.00 uur. Dan staat de poort in de kloostermuur aan de Van der Does de Willeboissingel 12 in Den Bosch en de kloosterkerkdeur voor je open.

De kloostertuin en -kerk zijn open op zaterdagen 14 mei, 11 juni, 9 juli (alleen tuin geopend), 13 augustus, 10 september en 8 oktober.

Uit de krant

Uit de krant