Foto van de repetitie die zaterdag plaatsvond in de Sint Cathrien.
Foto van de repetitie die zaterdag plaatsvond in de Sint Cathrien.

Moderne kruisweg in de Sint Cathrien in Den Bosch

Religie 467 keer gelezen

DEN BOSCH | In de Sint Cathrien in Den Bosch is op vrijdag 31 maart om 19.00 uur het evenement ‘Jezus wat een verhaal’, een moderne kruisweg. 

In zestien staties wordt het lijdensverhaal van Jezus verteld, als voorbereiding op Pasen. Bij iedere statie is er een mediatie en klinkt er moderne muziek. De Sint Cathrien verwelkomt iedereen die op een eigentijdse manier kennis wil maken met Jezus’ verhaal. ‘Jezus, wat een verhaal!’ vertelt over een heilige reis van vallen en op staan, een nieuwe toekomst, van liefde en hoop. Maar ook het verhaal van vriendschap, van familie, van met nieuwe ogen kijken naar de wereld om ons heen. De kruisweg vertelt het verhaal van Jezus, de mens die dood ging aan het kruis. Het is een verhaal van overwinnen, van dromen van een betere toekomst en van hoop. Een verhaal met onderwerpen die net zo actueel zijn dan toen de kruisiging van Jezus plaatsvond.

De muzikale meditaties worden verzorgd door parochianen van de Mariaparochie, pastoor Paul Janssen en pastoraal werker Johanneke Bosman. Daarnaast verzorgt Cultuurtheoloog Frank Bosman samen met dirigent Richard Meulendijk de muziek. Inloop vanaf 18.45 uur. Na afloop is er koffie en thee om na te praten met elkaar en de organisatoren.

Uit de krant