Het Brabants kamerkoor nodigt ook jou van harte uit voor een sfeervol kerstconcert in de Grote Kerk in den Bosch. (Foto: Marjon Zijlstra)
Het Brabants kamerkoor nodigt ook jou van harte uit voor een sfeervol kerstconcert in de Grote Kerk in den Bosch. (Foto: Marjon Zijlstra) Foto: Marjon Zijlstra

Kerstconcert in de Grote Kerk in Den Bosch

Verenigingen 186 keer gelezen

DEN BOSCH | ‘Venite, Gaudete: Kom, Verheug u!’ Onder deze titel presenteert het Brabants Kamerkoor op zondag 18 december vanaf 16.00 uur een kerstconcert met een mengeling van vertrouwde stukken en geheel nieuwe werken. Herkenning en verrassing gaan zo hand in hand.

Traditionele carols als ‘Ding dong, merrily on high’ en ‘Once in royal David’s city’ worden afgewisseld met werken van hedendaagse componisten als James MacMillan, Judith Weir en Adrian Peacock. Het koor, dat onder leiding van Rienk Bakker staat, zingt ook het stuk ‘Puer natus est nobis’ van Arjan van Baest. Daarnaast staat er een stuk voor vrouwenkoor (a capella) op het programma: ‘Nova! Nova!’ van James MacMillan. En een stuk speciaal voor mannenkoor en orgel: ‘Ave Maris Stella’ van Franz Liszt. Denk verder aan prachtige werken als ‘What sweeter music’ van John Rutter en Lux Aurumque. Om helemaal in de kerstsfeer te komen. Organist Geerten Liefting begeleidt enkele stukken. Hij heeft zelfs speciaal voor het Brabants Kamerkoor een stuk geschreven: ‘There is no rose of such virtue’.

Het kerstconcert vindt plaats in de Grote Kerk aan de Kerkstraat in Den Bosch. Kaarten kosten
18 euro in de voorverkoop via de website www.brabantskamerkoor.nl en 20 euro aan de zaal op de dag zelf (pinbetaling).·Tot 30 jaar betaal je 10 euro aan de zaal. Gratis entree voor bezoekers tot en met 16 jaar.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant