De 17-jarige Bossche Anissa heeft een contract getekend bij het Belgische modellenbureau Miss & Mister International Models. In juni doet ze mee aan de wedstrijd van dat bureau tijdens het jaarlijkse modeweekend.
De 17-jarige Bossche Anissa heeft een contract getekend bij het Belgische modellenbureau Miss & Mister International Models. In juni doet ze mee aan de wedstrijd van dat bureau tijdens het jaarlijkse modeweekend. Foto: Lisette Broess-Croonen

Anissa (17) uit Den Bosch strijdt voor titel ‘Miss International Model’

Human Interest 783 keer gelezen

DEN BOSCH | Anissa’s moeder tagde haar in een Instagrambericht en niet veel later kreeg ze een tweejarig contract aangeboden bij het Belgische modellenbureau MMIM (Miss & Mister International Models). Een carrière waar ze nooit aan gedacht had, maar die nu toch wel goed bevalt.

door Lisette Broess-Croonen

Simone Maghraoui zag een berichtje van een modellenwedstrijd op Instagram en tagde haar dochter Anissa (17). “Toen kreeg mijn moeder een berichtje terug of ik mee wilde doen aan de casting. Eerst was er een online voorcasting en daarna werden we uitgenodigd voor de echte castingdag.” In eerste instantie wilde Anissa eigenlijk niet gaan. “Ik was net begonnen met mijn opleiding op het MBO en met de theorie van mijn rijbewijs. Toen mijn moeder me afmeldde, kreeg ze een bericht terug dat ze me toch wel erg graag wilden zien. Uiteindelijk hebben we op de ochtend zelf besloten om toch te gaan. Het was meteen heel erg serieus. Ze zagen potentie in mij als commercieel model en ik heb een tweejarig contract getekend.”

Hakken

Normaal gesproken loopt de jonge Bossche het liefst op sneakers en in comfortabele kleding. “Voor de casting heb ik snel wat hakschoenen geleend, maar die waren een maat te klein. Ik moet echt wennen aan het lopen op hakken, want dat doe ik thuis nooit. Na één van de trainingen had ik echt bloedende blaren op mijn voeten. Als ik ergens naar toe ga, vindt ik het leuk om me leuk te kleden, maar meestal maakt het me niet zoveel uit hoe ik eruit zie. Ik ben geen modepopje.”

Catwalktraining

Begin juni houdt MMIM een groot modeweekend in België en dan is ook de verkiezing tot Miss & Mister International. “We krijgen nu iedere maand catwalktraining en hebben verschillende fotoshoots. Ook krijgen we mediatraining en moeten we een video maken waarin we onszelf voorstellen. Ik ben nu zeker twee keer per maand in België. Het is een hele nieuwe wereld voor me en ik leer veel nieuwe mensen kennen. Het is wel echt een eer, want er doen maar dertig meiden mee en ik ben de enige uit Brabant. Als je de verkiezing wint, ga je naar de grote internationale modellenwedstrijd, maar daar ga ik niet vanuit.

Studie en stage

Het modellenwerk doet ze naast al haar andere bezigheden en dat zijn er nogal wat. “Ik studeer sociaal werk en loop daarvoor ook stage bij jongerencentrum De Poort. Daarnaast werk ik twee avonden in de week in een restaurant. Ook sport ik best veel. Twee keer in de week kickboks ik met Andy Souwer en één keer in de week rijd ik paard, soms vaker als ik een wedstrijd rijd. Ik heb echt twee kanten. Aan de ene kant ben ik best stoer en jongensachtig en aan de andere kant kan ik ook echt een meisje zijn. Bij het kickboksen moet ik nu wel voorzichtiger zijn. Ze mogen niet meer op mijn gezicht slaan, want ik kan nu geen kromme neus gebruiken.”

Meisjesdroom

Tot voor kort wilde Anissa graag agent worden of werken in een gevangenis. Maar nu ze heeft geproefd van het modellenwerk wil ze meer. “Ik ga niet stoppen met mijn opleiding, dat blijft de eerste prioriteit. Het modellenwerk is nu nog gewoon een hobby, maar ik vind het wel erg leuk. Om een echt catwalkmodel te worden, ben ik eigenlijk twee centimeter te klein, maar wie weet. De catwalk zou ik wel erg leuk vinden, maar dan wel voor een normaal merk en niet van die haute couture. Als commercieel model maakt de lengte minder uit. Dan maak je shoots voor magazines en andere reclame, zoals haarstyling. Zo’n dag op de catwalk of met fotoshoots is ook echt heel erg leuk. Je voelt je alleen met de camera en je krijgt er heel veel energie van. Stiekem is modellenwerk toch wel een meisjesdroompje.”

Instagram

Wil je Anissa en haar nieuwe carrière volgen, dan kan dat op instagram.com/anissa.magh.

Uit de krant