'Duurzaam dichtbij huis met Caspar Janssen (foto) en Anja Kleijn.
'Duurzaam dichtbij huis met Caspar Janssen (foto) en Anja Kleijn. Foto: Fjodor Buis

‘Duurzaam dichtbij huis’ met Caspar Janssen en Anja Kleijn

Human Interest 138 keer gelezen

DEN BOSCH | Klimaatcrisis, CO2 uitstoot, verduurzamen: het zijn grote woorden die ver weg lijken en ons soms moedeloos maken. Wat kunnen wij doen om onze omgeving te vergroenen? 

Op zondagmiddag 22 mei om 12.30 uur presenteert de San Salvatorgeloofsgemeenschap een middag ‘Duurzaam dichtbij huis’ met Caspar Janssen en Anja Kleijn. Zij laten de aanwezigen in twee inspirerende verhalen zien hoe je dicht bij huis stapjes of stappen kunt zetten naar een groenere keuken en naar een terras, balkon of tuin die een variëteit aan vogels en insecten trekt. 

Vooraf aanmelden

De middag begint om 12.30 uur in Dagcentrum Eygenweg aan de Van der Eygenweg 1 in Den Bosch. Deelname kost 10 euro. Studenten en scholieren betalen 5 euro. U kunt zich voor deze middag aanmelden door een mail te sturen naar duurzaamsansalvator@gmail.com. Vervolgens ontvangt u een betaalverzoek. Op de dag zelf betalen kan ook.

Viering voorafgaand

De San Salvatorviering om 10.30 wordt ook duurzaam ingevuld. Zo worden de bezoekers van de viering getrakteerd op een biologische boterham. Voor de San Salvatorviering hoeft u zich niet vooraf aan te melden.

Over Caspar Janssen

Caspar Janssen, die ongeveer twee jaar geleden in de Volkskrant verslag heeft gedaan van het omtoveren van zijn balkon van een kaal geheel naar een groene, zinderende oase, vertelt tijdens de bijeenkomst op 22 mei hoe hij dat voor elkaar heeft gekregen, waar hij tegenaan liep en welke oplossingen hij vond.

Over Anja Kleijn

Daarna neemt Anja Kleijn de aanwezigen mee naar de keuken. Anja is al jarenlang actief op het gebied van voedingsmiddelentechnologie en is ook lid van Velt (Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren) Den Bosch. Over voedsel en voeding heerst veel verwarring en onzekerheid. Wat is nog goed? En wat kun je zelf doen? Anja gaat samen met de bezoekers in 10 stappen verkennen hoe we onze eigen keuken kunnen ‘vergroenen’.

Jubileumactiviteit

De San Salvator geloofsgemeenschap viert haar 10-jarig bestaan met activiteiten rondom thema’s als duurzaamheid, diversiteit, interreligieuze dialoog en zingeving. Meer weten? Kijk eens op de website www.sansalvatorgemeenschap.nl, of word gewoon lid van de San Salvator geloofsgemeenschap.

Uit de krant