Ilse en Lodie van Voedselbank Den Bosch: "Als gevolg van de coronacrisis en de toenemende inflatie zijn er steeds meer mensen die moeilijk rond kunnen komen."
Ilse en Lodie van Voedselbank Den Bosch: "Als gevolg van de coronacrisis en de toenemende inflatie zijn er steeds meer mensen die moeilijk rond kunnen komen."

Voedselbank Den Bosch zoekt dringend extra vrijwilligers

Human Interest 114 keer gelezen

DEN BOSCH | Onlangs maakte Voedselbanken Nederland bekend de drempel voor voedselhulp te verlagen, nu de kosten voor levensonderhoud flink gestegen zijn. Dit brengt ook voor Voedselbank Den Bosch en omstreken de nodige uitdagingen met zich mee.

Niet alleen de voedselvoorraad moet op peil gehouden worden, maar ook het aantal vrijwilligers. Zo is Voedselbank Den Bosch momenteel dringend op zoek naar coördinatoren die het uitgiftepunt aan de Jagersheuvelstraat op dinsdagen en vrijdagen draaiende houden. Lodie Hofland, voorzitter Voedselbank Den Bosch en omstreken: “Op dit moment werken er zo’n 190 vrijwilligers in en om onze uitgiftepunten in Den Bosch, Drunen, Vlijmen en Vught. Zij houden zich bezig met het samenstellen en uitgeven van de pakketten, het inzamelen van voedsel, transport en administratie. Het is een gedreven team van betrokken vrijwilligers, maar met de huidige krapte op de arbeidsmarkt én de toenemende drukte, zijn nieuwe krachten hard nodig.” Zo wordt voor het uitgifteteam aan de Jagersheuvelstraat in Den Bosch gezocht naar enthousiaste, meewerkende coördinatoren voor dinsdag en vrijdag. 

De complete vacature is te vinden op voedselbankdenbosch.nl. Voor meer info: vrijwilligers@voedselbankdenbosch.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant