Bosschenaar Ton Niessen is bijzonder trots dat zijn debuutroman 'Staying alive (in Rome)' af is.
Bosschenaar Ton Niessen is bijzonder trots dat zijn debuutroman 'Staying alive (in Rome)' af is.

Droom komt uit voor Bosschenaar Ton Niessen

Kunst en cultuur 145 keer gelezen

DEN BOSCH | Voor Bosschenaar Ton Niessen is een langgekoesterde wens uitgekomen. Zijn debuutroman met als titel ‘Staying alive (in Rome)’ is uit.

We schrijven het jaar 1986. Tijdens een discoparty in Rotterdam ontmoeten twee totaal verschillende werelden elkaar. Anton, macho, rokkenjager, een aanpakker die zijn eigen bedrijf runt. En Eveline, ingetogen onzeker, twijfelaar maar bloedmooi. Een ontmoeting die voor beiden enorme consequenties zal hebben. Zeker wanneer Anton besluit in te gaan op de uitnodiging van zijn vriend om mee te gaan naar Rome en daar een drastisch besluit neemt.

Over Ton Niessen

Geboren in Tegelen in 1964, maar opgegroeid in Reuver (Limburg), ontdekte Ton Niessen als tiener al dat hij schrijven leuk vond: “Ik scoorde ooit een negen voor een opstel dat door de leraar in de klas werd voorgelezen. Sinterklaastijd was voor mij ook een heerlijke tijd. Niet zozeer vanwege de cadeaus die ik kreeg, maar ik kon me helemaal uitleven in het schrijven van gedichten. En toen ik op de MEAO tegen twee klasgenoten zei dat ik ooit een boek zou gaan schrijven, keken ze me verbaasd aan met een blik die zoveel zei als: ja Ton, het zal wel.”

Columnist

De passie voor de Nederlandse taal heeft ervoor gezorgd dat Niessen een tijd columnist is geweest bij het Stadsblad in zijn woonplaats Den Bosch, waar de auteur sinds 1999 woont. “Tevens heb ik voor hetzelfde blad een aantal recensies geschreven over tentoonstellingen. Daarnaast heb ik acht jaar lang columns geschreven tijdens de Tour de France. Dit als onderdeel van een Tourspel dat georganiseerd werd door SNS Bank waar ik destijds werkzaam was. Ook bij familiefeesten schreef ik regelmatig liedteksten, bijvoorbeeld voor een verjaardag of een jubileum. Ik deed het allemaal met heel veel plezier. Maar het product van mijn dromen, ooit aangekondigd als 22-jarige, is nu pas echt gerealiseerd. Mijn eerste roman is klaar.”

Verkoopadressen

Het boek ‘Staying alive (in Rome)’ is een paperback en telt maar liefst 315 bladzijdes. Het boek is binnenkort te koop bij boekhandel Adr. Heinen aan de Kerkstraat 27 in Den Bosch. De prijs bedraagt 19,95 euro. Het boek is daarnaast ook te bestellen via de website van de auteur: www.tonniessen.nl.

Uit de krant

Uit de krant