Eén van de voorstellingen tijdens het programma van Festival Cement in maart is 'Like the party has been canceled' van Ira Brand.
Eén van de voorstellingen tijdens het programma van Festival Cement in maart is 'Like the party has been canceled' van Ira Brand.

Festival Cement 2022 richt vizier op de toekomst

Kunst en cultuur 156 keer gelezen

DEN BOSCH | Vanwege de aanhoudende onzekerheden en onvoorspelbaarheid van het coronavirus, heeft Festival Cement besloten in 2022 opnieuw door te gaan in alternatieve vorm.

Na het online festival ‘Cement in Isolement’ in 2020 en het reizende programma ‘Expeditie Cement’ in de zomer van 2021, vindt er dit jaar weer een live programma plaats in Den Bosch. En wel in maart én in de zomer. Samen met makers, professionals, studenten en publiek zoekt het festival naar een antwoord op de vraag: hoe ziet het theater van de toekomst eruit?

Programma maart

Van 21 tot en met 26 maart 2022 presenteert Festival Cement een programma voor professionals- en studenten. De activiteiten zijn in Den Bosch, overdag, met 1,5 meter afstand. Er is dan een kleine selectie voorstellingen voor genodigd publiek te zien. In de Verkadefabriek en op locatie toont het festival zeven (Nederlandse) premières en twee onderzoeken.

Samenwerking met Boulevard

In samenwerking met Theaterfestival Boulevard onderzoekt Festival Cement bovendien de mogelijkheid om komende zomer opnieuw samen te werken, om zo nog meer makers uit de oorspronkelijke selectie voor Festival Cement 2022 te kunnen presenteren. Theaterfestival Boulevard vindt plaats van 4 tot en met 14 augustus 2022. Meer info: www.festivalcement.nl.

Uit de krant