Lekker Anders Dag mikt op prettig verkeer rond school en daagt schoolbezoekers uit om af en toe gewoon even ‘anders’ naar school te komen.
Lekker Anders Dag mikt op prettig verkeer rond school en daagt schoolbezoekers uit om af en toe gewoon even ‘anders’ naar school te komen.

Aftrap ‘Lekker Anders Dag’ op Bossche basisschool

Onderwijs 169 keer gelezen

DEN BOSCH | Op het schoolplein van basisschool ‘t Wikveld maken ze er aanstaande vrijdag 31 maart een echt feestje van, vlak voor de lessen beginnen. Aanleiding voor dat bijzondere begin van de dag: het verrassende verkeersinitiatief ‘Lekker Anders Dag’. Met passende muziek, volop Oranje versiering op het schoolplein, een echte ‘barista’ voor de ouders en een Oranje Loper voor de kinderen.

 Of je deze keer nou net iets verder weg parkeert en het laatste stukje loopt, met de fiets komt of op je rolschaatsen: als het voor ouders en kinderen maar anders voelt. Want gezonde afwisseling in hoe je je kinderen wegbrengt, helpt aantoonbaar om het voor iedereen leuk te houden rond school én in de buurt. Een nieuwe manier om samen actief te werken aan prettig verkeer en tegelijkertijd bewuster te genieten van die bijzondere dagelijkse tocht met je kind naar school.

Basisschool ’t Wikveld sluit hiermee aan bij vele andere basisscholen uit provincie Brabant, die ouders en kinderen al eerder uitnodigden om af en toe zo’n Lekker Anders Dag in te bouwen. Recent onderzoek laat zien dat de resultaten van het jonge verkeersinitiatief opvallend positief zijn. Geen wonder dus dat Lekker Anders Dag zelfs gekozen is als Finalist van de Nationale Verkeersveiligheidsprijs in 2020.

Prettig verkeer rond school

Het belooft een speciale dag te worden, aanstaande vrijdag, op en rond ‘t Wikveld. Want om actief bij te dragen aan de feestvreugde zijn alle ouders, kinderen en leerkrachten ook nog eens uitgedaagd om vooral iets Oranje te dragen. Zo kan iedereen zien dat ze graag meehelpen met prettig verkeer rond school en in de buurt. De officiële kick-off op het schoolplein is ’s ochtends vanaf 08.00 uur op locatie Meerwijkweg en ’s middags vanaf 14.00 uur op locatie Zeis.

Lekker Anders Dag Doos

De afgelopen weken hebben de kinderen van de groepen 1- 8 alles over Lekker Anders Dag en de kick-off op 31 maart te horen gekregen, tijdens speciale presentaties in de klas. Alle deelnemers krijgen sowieso een gratis Lekker Anders Dag Doos, vol met attributen en inspiratie om het zelf af en toe lekker anders te doen, het hele jaar door.

Lekker Anders Dag is een gezamenlijk initiatief van basisscholen en diverse Brabantse gemeenten, waaronder ‘s Hertogenbosch, waarbij dankbaar gebruik is gemaakt van de input van honderden ouders. Kijk op www.lekkerandersdag.nl voor meer informatie.

Uit de krant