Het was een rugbytoernooi zoals een rugbytoernooi zou moeten zijn: sportief op hoog niveau, vol van respect en kameraadschap.
Het was een rugbytoernooi zoals een rugbytoernooi zou moeten zijn: sportief op hoog niveau, vol van respect en kameraadschap. Foto: Lindie Verdaasdonk

Geslaagd rugbytoernooi bij The Dukes in Den Bosch

Overige sport 515 keer gelezen

DEN BOSCH | Tien velden, honderden spelers en ruim duizend toeschouwers maken samen een waar spektakel op de velden van Rugbyclub The Dukes.

Vooraf werd al gedacht dat het een groots succes zou worden, maar naast de tientallen teams en honderden jonge rugbyers waren ook de weergoden de rugbyers zeer goed gezind. Liters zonnebrand werden er gesmeerd op de bleke armpjes en rode neusjes. Het Zuiderpark puilde uit. Rondom het clubhuis aan de Hekellaan stond het rijen dik. Er werd volop gespeeld, veel gewonnen, evenveel verloren en ook nog af en toe gelijkgespeeld. Na snoeiharde tackles werden tegenstanders weer overeind geholpen en na zware wedstrijden in de brandende zon werd een erehaag gemaakt voor elkaar. Er werden pizza’s gedeeld en er werden armen om elkaar heen geslagen. Er werd genoten en gelachen.

Het was een rugbytoernooi zoals een rugbytoernooi zou moeten zijn: sportief op hoog niveau, vol van respect en kameraadschap. Wil je dit ook meemaken? Kijk dan op www.dukesrugby.nl. Want ook jij bent welkom en kan genieten van rugby.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant