IVN Natuureducatie is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die hun liefde voor de natuur met kinderen willen delen.
IVN Natuureducatie is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die hun liefde voor de natuur met kinderen willen delen. Foto: IVN Natuureducatie

Help jij mee kinderen de natuur te laten beleven?

Verenigingen 103 keer gelezen

REGIO | IVN Natuureducatie is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die hun liefde voor de natuur met kinderen willen delen. Dit doen ze door op speelse wijze basisschoolkinderen bij het natuurbelevingsprogramma Het Bewaarde Land te begeleiden. 

Voor deze nieuwe vrijwilligers vindt op 16 maart een training plaats. Aanmelden kan via www.ivn.nl/hbl/opleiding. Daarnaast worden tussen december en maart een aantal informatieavonden georganiseerd, waarbij huidige vrijwilligers meer vertellen over het project en hun ervaringen delen. In Den Bosch is deze op 26 januari. Meer info en aanmelden via www.ivn.nl/het-bewaarde-land/activiteiten.

Over Het Bewaarde Land

In Het Bewaarde Land worden leerlingen uit groep 4, 5 en 6 van het basisonderwijs in kleine groepjes begeleid door vrijwilligers. Zij maken hun groepje vertrouwd met de natuur. In bomen klimmen, hutten bouwen, kruiden en bessen eten, allerlei planten en dieren leren kennen, sluipspelletjes doen en nog veel meer. Gedurende drie weken brengen zij elke week één volle dag door midden in de natuur.

Uit de krant