De Kiekjeskist is een initiatief van Huis73 en Erfgoed 's-Hertogenbosch. Deze samenwerking brengt erfgoed en zorg bij elkaar.
De Kiekjeskist is een initiatief van Huis73 en Erfgoed 's-Hertogenbosch. Deze samenwerking brengt erfgoed en zorg bij elkaar.

Samen mooie herinneringen ophalen met oude foto’s

Gezondheid 182 keer gelezen

DEN BOSCH | Met elkaar dierbare herinneringen ophalen zorgt voor een fijn moment en brengt je bij elkaar. Wethouder Marianne van der Sloot overhandigde in de Week tegen Eenzaamheid een ‘Kiekjeskist’ aan de dagbesteding voor ouderen bij Zuiderschans. De kist zit vol met historische foto’s die het geheugen prikkelen en mooie verhalen losmaken.

Huiskamer Zuiderschans is een dagbesteding voor ouderen, geheel begeleid door vrijwilligers van Farent en Van Neynsel. Ouderen kunnen er buitenshuis een fijne dag beleven en andere mensen ontmoeten. Ook ouderen met beginnende dementie zijn welkom. Praten over mooie momenten van vroeger is niet alleen een goede geheugentraining, maar zorgt ook voor een goed gevoel en voor verbinding. De Kiekjeskist is hier een leuk hulpmiddel voor. 

In het kistje zitten meer dan vijftig foto’s uit de collectie van Erfgoed ‘s-Hertogenbosch. De foto’s komen uit de periode van de jaren vijftig, zestig en zeventig van de vorige eeuw. Het zijn foto’s van het oude Den Bosch die uitnodigen tot gesprekken met elkaar. Zoals foto’s van oude buurten, gebouwen, een belangrijke gebeurtenis of sportief of feestelijk evenement. 

Een ander exemplaar van de Kiekjeskist ligt in het Geheugenhuis bij Huis73; een plek voor ontmoeting, info en activiteiten voor mensen met beginnende geheugenproblemen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant