Johan Andrée (senior-manager Farent) reikt het eerste exemplaar van het ‘Dementievriendelijk magazine’ uit aan wethouder Van der Sloot.
Johan Andrée (senior-manager Farent) reikt het eerste exemplaar van het ‘Dementievriendelijk magazine’ uit aan wethouder Van der Sloot. Foto: Farent

Magazine voor mensen met dementie en hun naasten

Gezondheid 112 keer gelezen

DEN BOSCH | Op dinsdag 22 november heeft wethouder Marianne van der Sloot het eerste exemplaar van het ‘Dementievriendelijk magazine’ in ontvangst genomen tijdens een bijeenkomst van de Kerngroep Dementievriendelijke Gemeenschap ’s-Hertogenbosch bij Farent in Den Bosch.

Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 5 mensen dementie krijgt. Mensen leven gemiddeld 8 jaar met dementie, waarvan 6 jaar thuis. Met hulp van ons allemaal kunnen mensen met dementie zo lang mogelijk deel uitmaken van onze samenleving. Dat is de reden dat Farent samen met allerlei netwerkpartners in de wijken Zuid, Binnenstad, Schutskamp en Rosmalen centrum, waar veel senioren wonen, aan de slag is gegaan om er dementievriendelijke wijken van te maken. Belangrijk is hierbij het vergroten van kennis en vaardigheden in de samenleving op het gebied van en omgaan met dementie.

Farent heeft speciaal hiervoor een ‘dementievriendelijk magazine’ gemaakt, met informatie voor mensen met dementie en hun naasten voor hulp en antwoorden op hun vragen over dit thema. In dit magazine wordt verder een beeld gegeven van wat in de dementievriendelijke wijken in ‘s-Hertogenbosch is opgezet aan voorzieningen en activiteiten. Het magazine is verkrijgbaar via de wijkpleinen en is te downloaden op www.farent.nl.

Uit de krant