Natuurgebied de Nulandse Heide. Collectie Erfgoed ’s-Hertogenbosch. Fotonummer: 0085703.
Natuurgebied de Nulandse Heide. Collectie Erfgoed ’s-Hertogenbosch. Fotonummer: 0085703. Foto: Annelies PIetersen

‘Ons Den Bosch van weleer’: de Nulandse Heide in bloei

Historie 270 keer gelezen

DEN BOSCH | Vanaf deze week plaatsen wij in de Bossche Omroep iedere twee weken een nieuwe rubriek: ‘Ons Den Bosch van weleer’. Deze rubriek met historische foto’s van Den Bosch wordt mogelijk gemaakt door Erfgoed ’s-Hertogenbosch.   

Het jaar 2021 zit er alweer bijna op. Dit was het jaar van de ode aan het Nederlandse landschap. Ook de gemeente ’s-Hertogenbosch is rijk aan parken en natuurgebieden. De Nulandse Heide is één van de natuurgebieden die een prachtig Nederlands landschap te bieden heeft, zoals op deze foto uit de oude doos is te zien. De heide staat volop in bloei en op de achtergrond is de zandverstuiving zichtbaar. 

De Nulandse Heide is een prachtig natuurgebied met bos, heide, slootjes en zandverstuiving. Ook zijn er veel dieren te vinden, zoals de bosuil, kerkuil en steenuil, maar ook eekhoorns, schapen en reetjes. Daarnaast is dit het broedgebied voor de buizerd en havik. 

Erfgoed ‘s-Hertogenbosch

Erfgoed ‘s-Hertogenbosch is hét kennis- en informatiecentrum in de gemeente op het gebied van archief, monumenten, archeologie en bouwhistorie. Kijk voor meer foto’s en verhalen op www.erfgoedshertogenbosch.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant