Rogier Rombouts van vastgoedontwikkelaar Boelens de Gruyter poseert bij het voormalige refugiehuis in Den Bosch.
Rogier Rombouts van vastgoedontwikkelaar Boelens de Gruyter poseert bij het voormalige refugiehuis in Den Bosch. Foto: Marc Bolsius

Vastgoedontwikkelaar Boelens de Gruyter verwerft historisch pand in Den Bosch

Historie 509 keer gelezen

DEN BOSCH | Boelens de Gruyter heeft het voormalige refugiehuis Achter de Tolbrug 151 in Den Bosch weten te verwerven. De Brabantse vestiging van de vastgoedontwikkelaar heeft inmiddels zijn intrek genomen in het kantoor. 

Het gebouw op het adres Achter de Tolbrug 151 past qua uitstraling goed bij Boelens de Gruyter als binnenstedelijke ontwikkelaar. Het monument, gebouwd in de eerste helft van de zestiende eeuw, heeft door de eeuwen heen vele functies gekend. Aanvankelijk was het een refugiehuis: een toevluchtsoord voor kloosterlingen in tijden van bijvoorbeeld oorlog, wanneer het hoofdverblijf buiten de stad niet veilig genoeg was. Daarna deed het dienst als pastorie van de Sint-Pieterskerk en als bankgebouw van Van Lanschot. De afgelopen jaren fungeerde het pand als bedrijfsverzamelgebouw. 

Emotionele waarde

“Een dergelijk goed gebouwd pand kan dus meerdere transformaties ondergaan, waarbij de emotionele waarde blijft behouden voor de stad en de gebruikers”, zegt Rogier Rombouts, bij Boelens de Gruyter als ontwikkelaar verantwoordelijk voor de projecten in Zuid-Nederland. “Daarnaast is het qua comfort en kwaliteit een prettig kantoor om in te werken met ruime parkeergelegenheid, op nog geen 150 meter van de Markt vandaan.”

Uit de krant