Bosschenaar Camiel Derkx en zijn drie jaar oudere broer Jordy gaan regelmatig samen op pad.
Bosschenaar Camiel Derkx en zijn drie jaar oudere broer Jordy gaan regelmatig samen op pad.

Tweede deel stripboek ‘Mijn Gehandicapte Broer & Ik’

Human Interest 129 keer gelezen

DEN BOSCH | Camiel Derkx heeft een tweede deel van zijn stripboek ‘Mijn Gehandicapte Broer & Ik’ gemaakt, een verhalenbundel over de dagelijkse gesprekken met zijn vrolijke broer Jordy. 

DEN BOSCH - Met het stripboek ‘Mijn Gehandicapte Broer & Ik’ wil Bosschenaar Camiel Derkx laten zien dat het hebben van een familielid met een ernstige meervoudige beperking ook gewoon heel leuk en inspirerend kan zijn. Na zijn opleiding illustratie aan het St. Joost in Den Bosch bracht hij de eerste editie uit. Zijn strips kregen veel aandacht onder mantelzorgers, zorgmedewerkers en ‘brussen’ (broers en zussen van mensen met een handicap). Het initiatief groeide uit tot een community van bijna 2.000 trouwe fans op Facebook.

Dagelijkse gesprekken

Inspiratie voor de strip haalt Camiel uit de dagelijkse gesprekken met zijn drie jaar oudere broer Jordy. Elke avond stipt om half zeven bellen de broers met elkaar en praten over de dingen die ze meemaken. In de komische strips zet Camiel zijn broer als een ware held neer en zichzelf als een anti-held. Dat zorgt voor hilarische situaties en uitspraken, zoals de strip waarin Jordy een appje formuleert als “een fluitje op je telefoon”, of de strip waarin Jordy het gesprek weer eens eindigt met de woorden “Zo, weg met die eikel”. Het stripboek is te koop voor 11,99 euro. Bestellen kan via www.mijngehandicaptebroer.nl.

Uit de krant