Chauffeurs Albert van Maasakkers en Barry van Brakel nemen namens WensAmbulance Brabant de cheque in ontvangst uit handen van Jeroen van der Horst van Talvi Mediacentrum.
Chauffeurs Albert van Maasakkers en Barry van Brakel nemen namens WensAmbulance Brabant de cheque in ontvangst uit handen van Jeroen van der Horst van Talvi Mediacentrum.

Bossche Omroep steunt WensAmbulance Brabant

Human Interest 177 keer gelezen

DEN BOSCH | De Bossche Omroep heeft afgelopen maandag namens Talvi Mediacentrum een cheque van 2520 euro uitgereikt aan Stichting WensAmbulance Brabant. Vrijwilligers en chauffeurs Albert van Maasakkers en Barry van Brakel ontvingen de cheque uit handen van Jeroen van der Horst, bladmanager bij Talvi Mediacentrum. 

Het geldbedrag komt voort uit de kerstwensactie in alle regio-edities van Talvi Mediacentrum. “Dit helpt ons enorm”, aldus Albert. “We hadden niet verwacht dat het bedrag zo hoog zou zijn!” Met de ruim 2500 euro kan de stichting maar liefst zes wensen van mensen in een terminale levensfase in vervulling laten gaan. 

Nog een laatste maal het ouderlijk huis zien, naar familie toe of een dagje naar het strand. Het lijken wensen die heel eenvoudig te vervullen zijn, maar voor mensen die niet lang meer te leven hebben, is dat echt niet altijd vanzelfsprekend. WensAmbulance Brabant brengt terminaal zieke mensen nog één keer naar hun favoriete plek. Zij worden die dag begeleid door professionele vrijwilligers. De ambulances zijn uitgerust met comfortabele brancards. Ook kan een familielid in de ambulance mee. Het vervoer met de ambulance is kostenloos. Kent u iemand die ernstig ziek is of hebt u zelf nog een laatste wens? WensAmbulance Brabant regelt het graag voor u!

Het werk van WensAmbulance Brabant wordt gewaardeerd. Niet alleen door de wensvragers en hun familie, maar ook door anderen. Zo zetten onder andere Wim Daniëls, Henri Swinkels en Karin Bruers zich als ambassadeurs van WensAmbulance Brabant belangeloos in voor de stichting. En zo dragen zij een steentje bij aan een waardevolle ervaring voor mensen die niet lang meer te leven hebben.

Wim Daniëls, ambassadeur voor Wensambulance Brabant, vertelt: “Ik ben in mijn hoedanigheid van schrijver van boeken al weleens betrokken geweest bij het vervullen van een laatste wens. Een jongen van 11, die een dodelijke ziekte had, wilde zelf heel graag een boek schrijven. Daarbij heb ik hem een klein beetje geholpen. Hij is toen ook nog met een auto naar de drukkerij gereden waar zijn boek daadwerkelijk werd gedrukt. Dat hoefde in zijn geval nog geen ambulance te zijn, maar ik zag toen wel wat het kan betekenen om iemands laatste wens in vervulling te laten gaan. Heel veel. Ik ben dan ook met volle overtuiging ambassadeur geworden van WensAmbulance Brabant.”

Meer weten? Kijk dan op www.wensambulancebrabant.nl.

Uit de krant