Vorige week zaterdag openden een aantal horecaondernemers in Den Bosch uit protest voor een dag de deuren. Nu mogen ze echt weer aan de bak.
Vorige week zaterdag openden een aantal horecaondernemers in Den Bosch uit protest voor een dag de deuren. Nu mogen ze echt weer aan de bak. Foto: Henk van Esch

Den Bosch snakt naar heropening van de horeca

Human Interest 128 keer gelezen

DEN BOSCH | Een broodje uit de hand met een ‘coffee to go’. We zijn er al bijna aan gewend. De tijd dat je gewoon even op een gezellig terrasje kon neerploffen voor een uitgebreide lunch lijkt jaren achter ons te liggen. Gelukkig gloort er nu eindelijk licht aan het einde van de tunnel en mogen we weer dat doen waar wij Brabanders bekend om staan: genieten van al het moois en lekkers dat het leven te bieden heeft!

Maandag maakten diverse bronnen in Den Haag bekend dat het kabinet de horeca en culturele sector weer wil gaan heropenen onder bepaalde voorwaarden. Zo moeten cafés, restaurants en theaters wel om 22.00 uur de deuren sluiten en moeten bezoekers een geldig coronabewijs kunnen tonen. De coronapas is geldig bij een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of negatieve test. Welke versoepelingen er nog meer volgen, wordt vanavond om 19.00 uur bekendgemaakt tijdens de geplande persconferentie met premier Mark Rutte en minister Ernst Kuipers van Volksgezondheid over de maatregelen tegen het coronavirus.

Uit de krant