Het is de grootste wens van het Bossche Klokkenluiders Gilde om de prachtige klokken in de St. Janstoren met de hand te kunnen luiden.
Het is de grootste wens van het Bossche Klokkenluiders Gilde om de prachtige klokken in de St. Janstoren met de hand te kunnen luiden.

Lokale goede doelen die uw steun waard zijn

Human Interest 172 keer gelezen

DEN BOSCH | Lokale Goededoelengids ’s-Hertogenbosch bestaat sinds 2019. In de gids staan lokale organisaties die het steunen waard zijn. In deze nieuwe rubriek bieden wij samen met Goede Doelen ’s-Hertogenbosch deze lokale organisaties een podium.

Het Bossche Klokkenluiders Gilde heeft primair tot doelstelling het op een deskundige wijze handmatig luiden van klokken. Het gilde bevordert samen met anderen de belangstelling voor dit klinkend erfgoed. Een bijzondere positie is er voor de St. Janstoren. Deze beschikt over het elfgelui dat op gezette tijden haar spel laat horen. Het is de grootste wens van het Bossche Klokkenluiders Gilde om deze prachtige klokken met de hand te kunnen luiden. Meer info: www.klokluiden.nl.

Reddingsbrigade ‘s-Hertogenbosch is met ruim 300 leden en 80 vrijwilligers de oudste én een van de meest toonaangevende Reddingsbrigades in Nederland. Het doel is voorkomen en bestrijden van de verdrinkingsdood in de ruimste zin van het woord. Dit doet de Reddingsbrigade door het geven van zwemles, instructies voor jeugd over het redden van jezelf en anderen én het opleiden van zwemmende en varende redders. Verder worden strandbaden, evenementen en wedstrijden op of aan het water van Den Bosch bewaakt. Meer info: www.brb.nl.

In de Lokale Goededoelengids ‘s-Hertogenbosch zijn op dit moment 70 organisaties opgenomen, onderverdeeld in categorieën. Bekijk het complete overzicht van alle organisaties op de website: https://s-hertogenbosch.lokalegoededoelengids.nl.

Reddingsbrigade 's-Hertogenbosch heeft als doel het voorkomen en bestrijden van de verdrinkingsdood in de ruimste zin van het woord.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant