Bert van Houten tijdens de opbouw van de expositie in Annenborch aan de De Hoef 100 in Rosmalen. De expositie is gratis te bezichtigen.
Bert van Houten tijdens de opbouw van de expositie in Annenborch aan de De Hoef 100 in Rosmalen. De expositie is gratis te bezichtigen.

Unieke expositie miniatuur kermisattracties in Rosmalen

Human Interest 218 keer gelezen

ROSMALEN | Drie dagen lang - van 18 tot en met 20 oktober - zijn in Annenborch vijf prachtige kermisattracties te bezichtigen die Bert van Houten met engelengeduld minutieus heeft nagebouwd. De mooie bouwwerken zijn ieder jaar te zien in een Spiegeltent op de Tilburgse kermis en trekken dan duizenden bezoekers.

Op dinsdag 18 oktober opent Nicole Vermolen de unieke expositie. Zij is net als Bert afkomstig uit Orthen en is een echt kind van de kermis. Op donderdagmiddag 20 oktober is het extra de moeite waard om een bezoekje te brengen aan de expositie in het restaurant van Annenborch. Dan treedt Bert samen met zijn vrouw Ria namelijk op als duo met hoofdzakelijk een Nederlandstalig repertoire. Tussen 14.00 en 17.00 uur kunnen bewoners en bezoekers gezellig meezingen, want Bert en Ria hebben voor iedereen een meezingboek met teksten. Er is ook alle ruimte voor alle aanwezigen om een dansje te wagen. Ook in de sfeer van toen is er een fotograaf die de bekende zwart wit foto’s maakt die vroeger in de etalage van de sigarenwinkel konden worden bekeken. Het is vooral de sfeer en gezelligheid die de vroegere kermis doet herleven. De expositie en het optreden op donderdag is voor iedereen die dat leuk vindt gratis te bezoeken.

Bert van Houten tijdens de opbouw van de expositie in Annenborch aan de De Hoef 100 in Rosmalen.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant