Vanaf 1 april aanstaande gaat de gemeente 's-Hertogenbosch zo'n zestig (deels) gezonken en afgedreven boten in rivier de Aa opruimen.
Vanaf 1 april aanstaande gaat de gemeente 's-Hertogenbosch zo'n zestig (deels) gezonken en afgedreven boten in rivier de Aa opruimen.

Gezonken vaartuigen in Den Bosch zijn gemeente doorn in het oog

Human Interest 2.421 keer gelezen

Verspreid over de Aa ligt een groot aantal vaartuigen dat voor een deel is gezonken, is afgedreven of soms helemaal onder water ligt. Dit zorgt voor een ongewenste verrommeling en leidt zelfs tot gevaarlijke situaties.

Wethouder Ralph Geers: “Daarom starten we op korte termijn een opschoonactie, samen met waterschap Aa en Maas. Want we willen goed en veilig vaarwater dat weer aantrekkelijk is voor alle mensen die er gebruik van maken. Dat vraagt ook om een aanpak op de langere termijn. De inzet daarvan is om de ligplaatsen van vaartuigen goed te gaan regelen en te kijken naar mogelijke aanmeerplekken.”

Op basis van de zogeheten wrakkenwet wil de gemeente zo’n zestig (deels) gezonken en afgedreven boten opruimen. Ook worden samen met het waterschap illegaal gebouwde steigers, palen en andere bouwsels op of naast het water verwijderd. Op korte termijn worden alle vaartuigen die het betreft, gemarkeerd met een brief. De eigenaren hebben de mogelijkheid om zich te melden. Vanaf 1 april gaat de gemeente de vaartuigen daadwerkelijk verwijderen.

Om de verrommeling van de Bossche wateren blijvend tegen te gaan, komt er bovendien een plan van aanpak. Onder meer over eventuele voorzieningen voor het afmeren.

Download de nieuwe app van de Bossche Omroep

Goed nieuws voor alle liefhebbers van lokaal nieuws uit de gemeente ’s-Hertogenbosch: de Bossche Omroep heeft een gloednieuwe nieuwsapp gelanceerd! Download vandaag nog de Bossche Omroep app vanuit de App Store of Play Store om op de hoogte te blijven, geïnformeerd te worden en verbonden te blijven met de wereld om je heen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant