Ilonka Ridder-Lebon is aangesloten bij een beroepsvereniging en staat ingeschreven in het Mindfulness Register.
Ilonka Ridder-Lebon is aangesloten bij een beroepsvereniging en staat ingeschreven in het Mindfulness Register. Foto: Pauline Fotografeert

Minder stress en meer genieten dankzij mindfulness

Human Interest 320 keer gelezen

Minder stress, piekeren en angstgevoelens, beter slapen, meer veerkracht en meer genieten. Dat brengt een mindfulnesstraining. Op 5 april start bij Zen.nl Den Bosch een 8-weekse MBSR-training (Mindfulness-Based Stress Reduction).

Mindfulness betekent met bewuste aandacht leven, kijkend naar hoe de dingen zijn, in het nu, zonder te oordelen. Dat is lastig voor de meeste mensen en het heeft invloed op de mentale gezondheid. Want die wordt vaak ondermijnd door ons brein. Uit onderzoek blijkt dat we per dag gemiddeld 60.000 gedachten hebben. Zo’n 90% hiervan is hetzelfde als de dag ervoor en 80% is negatief. Leef je mindful, dan kun je ontsnappen aan deze tornado van mentale kronkels. In de 8-weekse mindfulnesstraining leer je - onder meer door meditatie - over de kunst van aanwezig zijn in het hier en nu. Je krijgt tools om rust te vinden, je mentale gezondheid te verhogen en je vitaler te voelen. De training wordt gegeven door Ilonka de Ridder-Lebon van studio silento. “Mindfulness heeft mij geholpen toen ik last kreeg van tinnitus en vreesde mijn leven om te moeten gooien. De piep is er nog, maar ik ga er nu heel anders mee om. Ik kan mijn leven blijven leven en heb het zelfs verrijkt.” Aanmelden: www.deridderpr.nl/mindfulnesstrainingen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant