Bericht van Weeronline.
Bericht van Weeronline.

Wisselvallig weer tijdens start zomertijd

Human Interest 323 keer gelezen

In het paasweekend wordt de tijd weer een uur naar voren verzet en begint de zomertijd. Het weerbeeld is wisselvallig met een mix van zon, wolken en wat regen of enkele buien. Wat de temperatuur doet is nog onzeker, maar de kans is groot dat het zacht is voor de tijd van het jaar. In de eerste week van de zomertijd gaat het kwik omlaag. Bron: Weeronline.

Veel Europese landen hebben de zomertijd ingevoerd om energie te besparen en Nederland voerde de zomertijd in 1977 in, zodat we dezelfde tijd hadden als onze buurlanden. Sinds 1980 is de zomertijd een afspraak van de Europese Unie. In bijna alle landen van Europa gaat de klok in maart een uur vooruit en in oktober weer een uur achteruit.

Onzekere temperatuurverwachting

In het paasweekend is het weerbeeld wisselvallig. Er is een mix van zon, wolken en regen of enkele buien. Wat de temperatuur doet is nog onzeker. De grens van flink zachte en een stuk koelere lucht bevindt zich in onze omgeving. In de zachte lucht kan het kwik stijgen naar 15 graden en meer, maar in de koelere lucht is het duidelijk minder warm.

Na Pasen en tijdens de eerste week van de zomertijd lijkt de koelere lucht terrein te winnen. De temperaturen zullen dalen en mogelijk is het halverwege volgende week maximaal een graad of 10. Gebruikelijke waarden voor begin april zijn 11 tot 14 graden.

Zomerse temperaturen, zoals in 2021, zitten dan ook niet in de verwachting. Drie jaar geleden werd het op 31 maart in Ell, Eindhoven en Arcen zomers warm en in Arcen werd het zelfs 26,1 graden. Gemiddeld stijgt de temperatuur ergens in ons land op 3 mei naar 25 graden en meer.

Lees hier het online bericht: https://www.weeronline.nl/nieuws/27-3-2024-weer-begin-zomertijd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant