Bericht van Weeronline.
Bericht van Weeronline.

Wisselvallig en vrij zacht weer tijdens Paaspop

Human Interest 340 keer gelezen

Bezoekers van festival Paaspop moeten rekening houden met wisselvallig en vrij zacht weer. De kans op vrij zacht weer is groot, maar hoe warm het precies wordt is nog onzeker. Dagelijks is er kans op regenzones en buien, maar met wat geluk is het overdag minder nat dan in de nacht. Bron: Weeronline.

Normaal gesproken is het eind maart in het zuiden van het land overdag een graad of 12. De kans dat we daar nu ruim boven zitten is groot, maar hoe warm het precies wordt is vooral zaterdag en zondag nog erg onzeker. Op Goede Vrijdag wordt het in Schijndel ongeveer 14 graden. Zaterdag bevindt de grens tussen koele lucht en warme lucht zich boven ons land. En daardoor is de verwachting onzeker. Het kan maximaal 13 graden worden in het koele scenario tot maar liefst 20 graden in het zachte scenario. Dat scheelt een jas! Op zondag zien we ook nog een flinke spreiding in de temperatuurverwachting van 14 tot 18 graden. 

Timing regenzones onzeker

De kans op regen is tijdens het paasweekend dagelijks groot. Regenzones en buien trekken over ons land, maar het regent zeker niet de hele tijd. Het is helaas nog niet duidelijk wanneer de regenzones zullen passeren, maar veel modellen laten de regengebieden ’s nachts passeren. Dat zou betekenen dat het overdag vriendelijk festivalweer is met een mix van wolken, zon en een enkele bui. De poncho zal af en toe wel nodig zijn. 

Relatief zachte nachten, maar warme slaapzak wel nodig

De nachten verlopen tijdens het paaspopweekend zacht met temperaturen tussen 6 en 10 graden. Normaal is het ’s nachts 1-3 graden, daar zitten we dus wel ruim boven. Maar met 6-10 graden is het natuurlijk wel fris in een tentje op de camping en daarom raden we festivalbezoekers aan voldoende warme kleding en een warme slaapzak mee te nemen.

Lees hier het online bericht: https://www.weeronline.nl/nieuws/27-3-2024-dit-wordt-het-weer-bij-paaspop.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant