Oorlogswinter (10+): een voorstelling over vriendschap, vertrouwen en volwassen worden.
Oorlogswinter (10+): een voorstelling over vriendschap, vertrouwen en volwassen worden. Foto: Jan Amse

Theatervoorstelling ‘Oorlogswinter’ komt naar de Brabanthallen

Kunst en cultuur 120 keer gelezen

DEN BOSCH | ‘Oorlogswinter’, wie heeft het boek van Jan Terlouw niet gelezen in zijn of haar jeugd? Het bekende kinderboek over de Tweede Wereldoorlog bestaat precies 50 jaar. 

Theatergroep De Jonge Honden bewerkte het boek tot een spannende familievoorstelling over vriendschap, vertrouwen en volwassen worden in een oorlog. In 1940 trekken de Duitsers Nederland binnen. Voor Michiel van Beusekom voelt het alsof hij in een spannend jeugdboek beland is. Al snel wordt het duidelijk dat oorlog niet iets is om je op te verheugen. In de Oorlogswinter van 1945 raakt Michiel betrokken bij het verzorgen van een Engelse piloot, die met zijn vliegtuig achter zijn huis is neergestort. Hij komt er steeds vaker alleen voor te staan. Zijn vader wordt opgepakt en zijn zus praat haar mond voorbij. Wie kan Michiel eigenlijk nog vertrouwen? Niets is wat het lijkt, niemand is te vertrouwen en nergens ben je écht veilig.
“Het is een hedendaagse versie van het boek geworden”, aldus artistiek leider Jolmer Versteeg.

Praktische informatie

Oorlogswinter (10+) zie je op maandag 14 maart in HAL8 in de Brabanthallen. Voor meer informatie en kaarten bestellen ga je naar theateraandeparade.nl. 

Uit de krant

Meest gelezen

Het laatste nieuws

Uit de krant

Meeste reacties