Van elke inschrijving voor de 50ste Kangoeroeloop gaat 1 euro naar het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Dit fonds zorgt ervoor dat kinderen, waar thuis weinig geld is, toch actief kunnen gaan sporten.
Van elke inschrijving voor de 50ste Kangoeroeloop gaat 1 euro naar het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Dit fonds zorgt ervoor dat kinderen, waar thuis weinig geld is, toch actief kunnen gaan sporten. Foto: Annet van Esch

Voorverkoop 50ste Kangoeroeloop gestart

Overige sport 239 keer gelezen

REGIO | Het heeft even geduurd, maar nu is het dan eindelijk zover. De Kangoeroeloop beleeft op Tweede Kerstdag aanstaande de vijftigste editie! 

De organiserende Vughtse sportclub Prins Hendrik gaat daar één groot loopfeest van maken. Mét een nieuwe sponsor in Van Iersel Luchtman Advocaten, met keus uit 6 verschillende afstanden tussen 5 ten 27 kilometer, mét een Paraloop voor sporters met een beperking én met een Kidsrun.

Nieuwe onderdelen

Er is binnen Prins Hendrik al reikhalzend naar uitgekeken: de 50ste editie van de Kangoeroeloop. Op maandag 26 december, Tweede Kerstdag, vindt die jubileumeditie dan eindelijk plaats. De Kangoeroeloop biedt loopplezier voor jong en oud, man en vrouw, mét of zonder beperking. De gebruikelijke afstanden 5, 7,5, 15, 21 en 27 kilometer zijn gebleven. De 12 kilometer is vervangen door een 10 kilometer. Nieuw is ook de Uniek Sporten Paraloop. Deze richt zich op sporters met een beperking, waarvan Prins Hendrik ook een flinke groep herbergt. Zij krijgen een volledig verhard parcours van 3,5 kilometer voorgeschoteld, wat dus voor iedereen af te leggen moet zijn. De jongste kinderen, van 3, 4 en 5 jaar, kunnen zich op de atletiekbaan aan de Sportlaan uitleven in een uitdagende Kidsrun: een hindernisparcours met een maximale lengte van 500 meter.

Startbewijzen

De voorverkoop van startbewijzen is gestart. Deze zijn verkrijgbaar in het clubhuis van Prins Hendrik en wel op zaterdag en zondag tussen 09.00 en 12.30 uur en op dinsdag en donderdag van 19.00 tot 21.30 uur. Startbewijzen kunnen óók worden aangeschaft bij Marinus Mode aan het Marktveld in Vught en bij Run2Day aan de Van Berckelstraat in Den Bosch. Een startbewijs kost in de voorverkoop € 6,50 voor deelnemers tot en met 12 jaar en € 8,50 voor deelnemers van 13 jaar en ouder. Er kan tegen dezelfde tarieven ook digitaal worden ingeschreven via www.inschrijven.nl. Dan liggen de startbewijzen tweede kerstdag vanaf 11.00 uur klaar bij een speciale uitgiftebalie op de atletiekbaan. Ook op de dag zélf is het nog mogelijk om op de atletiekbaan in te schrijven. Dan kost een startbewijs vanaf 13 jaar wél 10 euro.

Van elke inschrijving voor de 50ste Kangoeroeloop gaat 1 euro naar het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Dat zorgt ervoor dat kinderen, waar thuis weinig geld is voor sport, dans, muziek of andere creatieve uitingen, toch actief kunnen gaan sporten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant