De bewoners aan de Citdadellaan waarvan de huizen gesloopt moeten worden om er een nieuw Designmuseum te bouwen, komen in verzet. Zo hebben ze maandag samen met SP-lijsttrekker Nico Heijmans een spandoek opgehangen.
De bewoners aan de Citdadellaan waarvan de huizen gesloopt moeten worden om er een nieuw Designmuseum te bouwen, komen in verzet. Zo hebben ze maandag samen met SP-lijsttrekker Nico Heijmans een spandoek opgehangen.

Bewoners Citadellaan en SP openen website ‘Red het Citadelhofje’

Politiek 869 keer gelezen

DEN BOSCH | De bewoners aan de Citadellaan en SP Den Bosch lanceren een website voor steunbetuigingen om nieuwbouw van het Designmuseum op hun thuis tegen te houden. 

De bewoners aan de Citadellaan in Den Bosch, beter bekend als Citadelhofje, werden medio december geconfronteerd met het nieuws dat hun huurhuis moet wijken voor de nieuwbouw van het Designmuseum (kosten 43,6 miljoen euro). In de afgelopen dagen kregen de bewoners veel positieve reacties op de spandoeken die ze samen met de lokale SP als protest hebben opgehangen. Om iedereen de kans te geven om de bewoners in deze strijd te steunen, is nu de website sp.nl/redhetcitadelhofje geopend!

De media schrijft er over, veel mensen vinden er wat van en online op sociale media wordt er ook over gesproken. De plannen voor een nieuw Designmuseum, waar de huurhuizen aan het Citadelhofje voor moeten verdwijnen. De bewoners van de huizen en de SP in Den Bosch zien dit plan niet zitten en zijn benieuwd wat de rest van de stad er van denkt.

Cecile Visscher, raadslid namens de SP: “Het is wéér een prestigieus project wat er even moet komen, waar ook nog eens sociale huurders de dupe van zijn. Dit kan wat ons betreft niet! De kosten zijn ook nog eens enorm, ruim 43 miljoen euro. Wij helpen de bewoners om hier te kunnen blijven wonen.”

De bewoners en de SP hopen zo veel mogelijk steunbetuigers aan zich te binden. “Hoe meer mensen ons steunen, hoe groter de kans om mijn thuis te behouden’, aldus bewoner Martijn. ‘Veel mensen die langskomen, stoppen even om een glimp op te vangen en begrijpen niet dat dit tegen de vlakte moet. Mijn huisje is al 100 jaar oud. Het is eigenlijk al een museum”, zegt Martijn.

“Daarom moeten zo veel mogelijk mensen hun gegevens achterlaten op sp.nl/redhetcitadelhofje”, reageert Visscher. “Samen staan we sterk en moeten we duidelijk maken dat dit plan van tafel moet”, zo besluit Visscher.

Uit de krant