De nieuwe voorzitter Dennis Hielkema (links) en de vertrekkende voorzitter Cor Schrauwen (rechts) poseren gezamenlijk voor één van de tien tennisvelden van hun geliefde tennisvereniging.
De nieuwe voorzitter Dennis Hielkema (links) en de vertrekkende voorzitter Cor Schrauwen (rechts) poseren gezamenlijk voor één van de tien tennisvelden van hun geliefde tennisvereniging. Foto: Lex Buijs

Tennisvereniging Asmunt krijgt nieuwe voorzitter

Verenigingen 443 keer gelezen

Cor Schrauwen is alles bij elkaar 13 jaar voorzitter geweest van TV Asmunt. Nu stopt hij ermee en geeft het stokje door aan Dennis Hielkema. “Ik denk dat het altijd goed is als je met enige regelmaat wisselingen hebt binnen een vereniging”, aldus Cor.

door Lex Buijs

Ondanks dat Cor veel plezier heeft in het voorzitterschap vindt hij het prima plaats te maken. “Het is goed dat er nieuwe mensen komen en dat er verjonging in zit. Dennis is bijvoorbeeld van een generatie na mij. Daarnaast hebben we twee hele jonge nieuwe bestuursleden van 23 en 30 jaar. Ik verwacht dat dit voor een nieuwe wind zorgt en dat is altijd goed. Als je een rol zolang vervult als ik, wordt het ook steeds lastiger om creatief te blijven en met nieuwe ideeën te komen.”

Dennis Hielkema volgt hem op. “Ik tennis zelf al een hele tijd bij TV Asmunt”, vertelt Dennis: “Mijn vrouw en ik zitten in diverse commissies, want we vinden het erg belangrijk om iets bij te dragen aan de club. Toen de positie van voorzitter vrijkwam, begon het dan ook al een beetje te kriebelen. Vervolgens belde Cor me dat het oog op mij was gevallen. Ik heb toen eerst de bestuursleden om hun mening gevraagd, maar zij waren erg positief en dus heb ik het voorzitterschap geaccepteerd.”

Vanaf 26 maart is Dennis officieel de nieuwe voorzitter. Hij heeft al een aantal belangrijke punten waarmee hij aan de slag gaat: “Ledenwerving en ledenbehoud vind ik belangrijk. Ook hebben we een mooie en verzorgde club en dat willen we graag zo houden, dus daar blijven we in investeren. Daarnaast vind ik communicatie een belangrijk punt. We hebben meer dan 100 vrijwilligers en daar moet goed en duidelijk mee worden gecommuniceerd. Ook kijken we naar nieuwe activiteiten. Dat kunnen toernooien zijn, maar ook activiteiten die bijdragen aan de lokale samenleving. Zo is het voor mensen met dementie belangrijk om te blijven sporten, omdat dit voor meer levensvreugde zorgt. Ik denk dat wij daar als club een bijdrage aan kunnen leveren.”

TV Asmunt heeft nog genoeg ruimte om uit te breiden. De club beschikt nu over tien tennisbanen en 650 leden, maar dat zouden er volgens Dennis 800 kunnen zijn. Om dit te realiseren, komt er dit jaar weer een flyeractie. Ook wordt er gewerkt met zomerabonnementen om nog meer mensen kennis te laten maken met tennis. Een andere mogelijkheid zou een bedrijfslidmaatschap kunnen zijn. “Bedrijven zijn erg bezig met gezondheid en daar kunnen wij bij helpen. We hebben ‘s ochtends genoeg ruimte en prima douchefaciliteiten, zodat je na het sporten gelijk naar je werk kunt”, besluit Dennis.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant