Op de foto van links naar rechts Martin Pluijm, wethouder Marianne van der Sloot en Peter Hawinkels.
Op de foto van links naar rechts Martin Pluijm, wethouder Marianne van der Sloot en Peter Hawinkels. Foto:

Op pad met de seniorenbus in Den Bosch

Verkeer en vervoer 486 keer gelezen

Naar het ziekenhuis, even naar de fysio, op bezoek bij het wijkcentrum. De seniorenbus brengt je graag heen en terug naar jouw bestemming. Deze stichting wordt gerund door ruim 110 enthousiaste vrijwilligers die wekelijks circa 800 abonnees van dienst zijn. 

Vandaag reed wethouder Marianne van der Sloot mee met de seniorenbus. “Het is mooi om zoveel mensen te spreken vanuit de hele stad die van A naar B gebracht worden. Maar eigenlijk van hart naar hart”, aldus de wethouder. Terwijl de passagiers naar hun bestemming worden gebracht, ervaart de wethouder met hoeveel enthousiasme de vrijwilligers zich inzetten. Zoals de wethouder aangeeft is het meer dan vervoer. De stichting noemt het ook wel vervoer met een praatje.

Ouderen vanaf 65 jaar, die gebruik maken van de seniorenbus, kunnen zich voor een kleine vergoeding van deur tot deur laten brengen binnen de gemeentegrenzen van ’s-Hertogenbosch. Het is goedkoop én gezellig, want er rijdt ook altijd een begeleider mee. Die helpt niet alleen bij het in- en uitstappen, maar heeft ook tijd voor een praatje.

De seniorenbus werkt eenvoudig. Je belt minimaal één dag van tevoren. Op de afgesproken tijd halen ze je op en brengen ze jou naar de gewenste bestemming. Onderweg is er gelegenheid voor het maken van een praatje met een vrijwilliger of de medepassagiers. Zo maak je ook nog kennis met leuke mensen.

Dit is ook het doel van de seniorenbus; de stichting wil het toenemende isolement van inwoners van ‘s-Hertogenbosch die 65 jaar of ouder zijn, terugdringen. Op deze manier draagt de stichting en al haar vrijwilligers bij aan de mentale en fysieke gezondheid van senioren. Bovendien biedt de stichting alternatief vervoer voor die 65-plussers die zelf niet over vervoer beschikken of beperkt mobiel zijn.

Wil je meer weten over de seniorenbus? Kijk dan op de website www.senioren-bus.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant