Het afgelopen weekend vond op de stranden van Ouddorp het NK Ocean voor BAM-sporters plaats.
Het afgelopen weekend vond op de stranden van Ouddorp het NK Ocean voor BAM-sporters plaats.

Drukke week voor Reddingbrigade Rosmalen

Sport 266 keer gelezen

DEN BOSCH | Na een succesvol NK Ocean voor aspiranten was het afgelopen week tijd voor de Boardkampioenschappen bij Reddingsbrigade Rosmalen en het NK Ocean voor de BAM.

De Boardkampioenschappen bestonden uit drie afstanden: sprint, middel en marathon. In iedere categorie werd hard gestreden voor de titel. De boardkampioenen van het seizoen 2022 zijn: Cas Strelitski (E jongens), Amber Kielen (D meisjes), Bram Hirink (D jongens), Maaike Hirink (C meisjes), Lars Lemmens (C jongens), Malaika van Helvoort (B dames), Daniël Scholten (B heren), Daan Suijkerbuijk (A heren).

Veel tijd om stil te zitten was er niet. De trailer werd meteen alweer geladen voor het volgende Ocean event, namelijk het NK Ocean voor de BAM. In de lifesaving sport ben je vanaf het jaar dat je 15 wordt geen aspirant meer, maar dan stroom je door naar de Junioren, Senioren en Masters, ofwel de BAM. Het afgelopen weekend stond in deze categorie het NK-Ocean op het programma op de stranden van Ouddorp. Rosmalen verscheen daar met 10 sporters aan de start. Op de 2 kilometer beachrun behaalde Teun de Jager een mooie derde plek. En op het onderdeel beachflags was Reddingbrigade Rosmalen zelfs heer en meester. Daniël Scholten werd op dit onderdeel Nederlands Kampioen. Een dag later herhaalde Daniël dit kunstje door ook op het onderdeel beachsprint de titel te veroveren!

Uit de krant