Een veelbelovende aanval van FC Den Bosch na ongeveer een uur spelen eindigt op een Limburgse hand, maar scheidsrechter Vereijken ziet er - in tegenstelling tot Jack de Gier - geen penalty in. Foto: Henk van Esch

Brilstand in De Vliert: FC Den Bosch en VVV delen de punten

Voetbal 158 keer gelezen

DEN BOSCH | In een zonnig Stadion De Vliert stond zaterdagmiddag de wedstrijd tegen VVV-Venlo op het programma. Het werd een wedstrijd zonder doelpunten, waarin FC Den Bosch genoegen moest nemen met een punt. Voorafgaand aan de wedstrijd werd een minuut stilte gehouden vanwege het overlijden van oud-voorzitter Frans Suijkerbuijk.

Het eerste gevaar komt van de kant van VVV. Joeri Schroijen geeft voor in het zestienmetergebied, maar bereikt geen ploeggenoot. Dan is het de beurt aan FC Den Bosch. Soufyan Ahannach geeft een prachtige steekbal op Jeremy Cijntje, maar de aanvaller vertrekt uit buitenspelpositie. Even later komt Schroijen langs de achterlijn de Bossche zestien binnen. Hij zet de verdediging op het verkeerde been en besluit zelf te schieten. Doelman Wouter van der Steen heeft dit door en keert zijn schot.
Na ruim een half uur spelen is daar eindelijk de eerste echte kans voor de Bosschenaren. Barry Maguire houdt het overzicht en ziet Ahannach vrijstaan. Hij haalt uit, maar keeper Van Crooy tikt de bal over de lat. Richting het einde van de eerste helft komt FC Den Bosch op stoom. Via een goede combinatie tussen Douglas, Maguire en Ahannach komt de bal uiteindelijk bij Ryan Leijten. Zijn volley gaat maar net naast.
Een paar minuten voor het rustsignaal dribbelt Rick Mulders het doelgebied van VVV binnen. Zijn inzet rolt net naast het doel. Dit is de laatste kans van de eerste helft en zo gaan beide ploegen zonder doelpunten de kleedkamers in.
De eerste kans van de tweede helft laat even op zich wachten. Cijntje geeft voor op Nikolaj Möller. De spits komt voor zijn verdediger en probeert de bal in het doel te krijgen. Zijn poging belandt in de handen van de keeper. Na een uur spelen stoomt Mulders op vanaf de rechterkant. Hij passt op Leijten, maar deze pass wordt onderweg tegengehouden door een Limburgse hand. Van een penalty wil scheidsrechter Vereijken niets weten. Jack de Gier is het hier niet mee eens en protesteert. Hiervoor moet hij een gele kaart incasseren.
FC Den Bosch heeft in de tweede helft het betere van het spel. Een kwartier voor het einde plukt Maguire de bal uit de lucht. De bal wordt onderweg aangeraakt, dus mogen de Bosschenaren een corner nemen. Deze hoekshop belandt op het hoofd van Möller. Doelman Van Crooy weet de poging te keren.
In de extra tijd krijgt Nick Venema een grote kans op de openingstreffer. Van der Steen is alert en keert de inzet. Een minuut later heeft Kevin Felida de 1-0 op zijn schoen. Hij schiet van buiten het zestienmetergebied, maar kan zijn schot niet genoeg kracht meegeven.
De laatste kans is voor Den Bosch. Torino Hunte lijkt onderweg naar het Limburgse doelgebied, maar wordt geblokt door een verdediger. De scheidsrechter fluit voor een vrije trap. Ahannach gaat achter de bal staan, maar schiet in de muur. Zo eindigt de wedstrijd zoals hij begon en moet FC Den Bosch genoegen nemen met een punt.