De plek van het ongeval. Rechts het beeld ter nagedachtenis aan de 7-jarige Luuk uit Rosmalen.
De plek van het ongeval. Rechts het beeld ter nagedachtenis aan de 7-jarige Luuk uit Rosmalen. Foto: Bart Meesters

Ongeval kleuter op zelfde plek waar 20 jaar geleden Luuk (7) overleed

112 1.461 keer gelezen

Enkele meters van de plek waar gisteren aan het eind van de ochtend een 4-jarig kind van een basisschool aan de Deltalaan in Rosmalen in het water viel en gereanimeerd moest worden, vond twintig jaar terug ook al een tragisch ongeval plaats waarbij de destijds 7-jarige Luuk om het leven kwam.

De jongen was op grote bergen zand aan het spelen die daar lagen voor de aanleg van de Groote Wielen, toen hij bedolven raakte onder het zand en overleed. Het bronzen beeld van een spelend kind met een vlieger en ballon is daar geplaatst ter nagedachtenis aan hem.

De 4-jarige peuter wist dinsdag aan het einde van de ochtend aan de aandacht van de schoolleiding te ontsnappen en viel in een waterpartij die aan de achterzijde van het schoolgebouw ligt. De jongen werd door hulpverleners succesvol gereanimeerd en overgebracht naar het ziekenhuis in Nijmegen. Gisteren aan het einde van de middag was zijn toestand stabiel.  

Download de nieuwe app van de Bossche Omroep

Goed nieuws voor alle liefhebbers van lokaal nieuws uit de gemeente ’s-Hertogenbosch: de Bossche Omroep heeft een gloednieuwe nieuwsapp gelanceerd! Download vandaag nog de Bossche Omroep app vanuit de App Store of Play Store om op de hoogte te blijven, geïnformeerd te worden en verbonden te blijven met de wereld om je heen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant