De Grote Gestelse Vlooienmarkt wordt gehouden van 10.00 tot 16.00 uur in en om de Meander aan het Meanderplein in Sint-Michielsgestel.
De Grote Gestelse Vlooienmarkt wordt gehouden van 10.00 tot 16.00 uur in en om de Meander aan het Meanderplein in Sint-Michielsgestel.

Grote Gestelse Vlooienmarkt op zondag 12 juni

Human Interest 712 keer gelezen

REGIO | Op zondag 12 juni vindt weer de ‘Grote Gestelse Vlooienmarkt’ plaats. Ditmaal in en om de Meander aan het Meanderplein in Sint-Michielsgestel. De organisatie is blij met de nieuwe locatie midden in het centrum, waar ook meer dan voldoende parkeergelegenheid aanwezig is. 

Wat niet veranderd is, is dat naast de grootte (meer dan 70 kramen) de koopwaar volledig gesorteerd is. Zo zijn er kramen met elektronica, kleding, boeken, speelgoed, curiosa enzovoort. Hier kun je echt je slag slaan met een paar thrillerromans voor in de zomer op de camping. Of een stereo-set met pick-up voor die elpee van de Stones, die je tussen twee platen met “alle 13 goed” vandaan vist. Daarnaast worden zeer bijzondere items bij opbod verkocht door goed van de tongriem gesneden veilingmeesters.

Verder ontkom je tijdens een rondgang in het binnen- en buitengedeelte niet aan een stukje geschiedenis met het bijbehorende jeugdsentiment. “Opa, wat is dat voor een raar draaiding? Kijk jongen, hier aan de bovenkant kun je er vlees in doen en als je dan draait komt er hieronder gehakt uit”. Uhh gehakt vind ik niet zo lekker, zullen we even doorlopen naar het speelgoed opa?”

Wat ook een bijzonderheid is, is dat de kramen niet worden bemand door particulieren of bedrijven maar door een heel leger van meer dan 100 vrijwilligers. Zij komen graag met u een faire prijs overeen voor de koopwaar. De netto opbrengst van de markt komt immers geheel ten goede aan jeugdactiviteiten binnen de kern Sint-Michielsgestel.

Zin om even lekker te zitten na het rondstruinen tussen de brocante, leuke meuk en prullaria? Neem gerust plaats op het terras voor een hapje en een drankje. DJ Frank zal de markt geheel in stijl van muzikale klanken voorzien. Voor de kinderen heeft Scouting Petrus Donders met hout en touwen een speeltoestel gebouwd.

De Grote Gestelse Vlooienmarkt wordt gehouden van 10.00 tot 16.00 uur in en om de Meander aan het Meanderplein in Sint-Michielsgestel. De entree bedraagt tot 11.00 uur 3.50 euro, daarna 2.50 euro. Kinderen tot en met de basisschool hebben gratis toegang. Tussen 15.00 en 16.00 uur is er het traditionele “happy hour”. Voor 5 euro mag je net zoveel meenemen als twee handen kunnen dragen. Hoe creatief kun je zijn?

Naast het Happy Hour is er ook de traditie van de worst voor de heilige Clara die op het terrein hangt (de worst dan) en een prachtige zonnige dag moet garanderen. Het beeldje van de heilige Clara zelf zou je zomaar op de kop kunnen tikken bij de afdeling curiosa, mits je er vroeg bij bent natuurlijk! Voor meer info: www.gestelsevlooienmarkt.nl.

De Grote Gestelse Vlooienmarkt wordt gehouden van 10.00 tot 16.00 uur in en om de Meander aan het Meanderplein in Sint-Michielsgestel.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant