Projectkoor Coro di Cielo verzorgt op zondag 14 april een optreden in de Grote Kerk aan de Kerkstraat in Den Bosch.
Projectkoor Coro di Cielo verzorgt op zondag 14 april een optreden in de Grote Kerk aan de Kerkstraat in Den Bosch. Foto: Hans Zeijen

Projectkoor Coro di Cielo slaat brug naar de hemel

Human Interest 821 keer gelezen

Het projectkoor Coro di Cielo combineert in zijn negende uitvoering een epische ballade met een romantisch requiem. 

Op het programma, dat het thema ‘Droom Licht’ kreeg, staan de werken ‘Dreamweaver’ van Ola Gjeilo en ‘Eternal Light’ van Howard Goodall. De hemel is de brug tussen beide composities, maar ook de verbinding naar het ‘verlossende hiernamaals’.

De Noor Gjeilo leende voor ‘Dreamweaver’ delen van een Noors middeleeuws volksgedicht. De hoofdpersoon valt op kerstavond in slaap en ontwaakt na dertien dagen op Driekoningen. In de kerk vertelt hij over zijn even angstaanjagende als mooie reis door het paradijs. De Engelse tekst is vertaald door de Bossche schrijver/dichter Theo Herrman die tijdens het concert de Nederlandse passages declameert.

De Britse componist Howard Goodall heeft faam verworven met zijn musicals, koormuziek en filmmuziek. ‘Eternal Light’ is een liefdevolle dodenmis, die hoop moet bieden aan de mensen die achterblijven.

Coro di Cielo, dat onder leiding staat van de Vlijmense dirigent Annemieke Kamphuis, telt een veertigtal ervaren zangers. Medewerking aan dit concert verlenen het Dordrechts Kamerorkest, Kyra van Camerijk (sopraan) en Jop van Gennip (bariton).

‘Droom Licht’ is op zondag 14 april vanaf 14.30 uur te horen in de Grote Kerk. Kaarten kosten 17,50 euro. Kaarten zijn te bestellen via corodicielo2024@gmail.com.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant