Volop vertier bij Theater aan de Parade voor de jongste theaterbezoekers.
Volop vertier bij Theater aan de Parade voor de jongste theaterbezoekers. Foto: BazarMedia

Kleurrijk feest in Theater aan de Parade tijdens de meivakantie

Human Interest 355 keer gelezen

Deze meivakantie is het weer zingen, dansen, springen én lachen bij Theater aan de Parade. Twee weken lang is er volop vertier voor de jonge theaterbezoekers. Ga op avontuur, trek je mooiste prinsessenjurk aan, stel een prangende vraag aan De Bellende Engel of leer hoe je verdriet een plekje kunt geven. Kortom, stilzitten is onmogelijk tijdens de meivakantie. We lichten alvast een aantal must-see voorstellingen voor je uit.

Disney’s Winnie de Poeh (4+)
Op 21 april komt de knuffelbeer die dol is op honing naar het theater als musical. Disney’s iconische Winnie de Poeh, Janneman Robinson en hun beste vriendjes Knorretje, Iejoor, Kanga, Roe, Konijn, Uil én Teigetje komen tot leven in deze prachtige verbeelde musical-bewerking.

Yanasei (6+)
Yanasei is Surinaams voor hiernamaals. Het is een poëtische/fantasievolle/droomrijke dansvoorstelling voor 6 jaar en ouder, die troost kan bieden aan iedereen die ooit een dierbare heeft verloren. Wanneer kinderen met verlies te maken krijgen, is dat vaak aangrijpend. ‘Yanasei’ laat zien dat de dood bij het leven hoort, wat kan helpen om verdriet een plekje te geven.  Deze bijzondere voorstelling is te zien op 24 april.

Zin in Zappelin LIVE (3+)
Met de eigen liedjes en bekende kinderliedjes nodigt Fenna kinderen iedere dag uit om thuis met haar mee te zingen en dansen, mee te knutselen en mee te genieten van haar avonturen. De allerkleinsten kunnen vanaf nu dus live in het theater kijken, luisteren, meezingen, meedoen en genieten van hun idool! Ze beleeft op 29 april een dag uit haar leven, samen met Zappie, buren en vrienden.

Checkpoint Theater (8+)
Na een show vol ontploffingen en spectaculaire tests, is het op 1 mei tijd voor een nieuwe voorstelling van Checkpoint Theater: Het dak er af! Spektakel, plezier, idiote proeven en interactie staan centraal in deze show. Alleen bij Checkpoint Theater wordt de bezoeker meegenomen in de wereld van ontploffingen, schietende knakworsten, met elektromagneten lopen over het plafond en wedstrijden met rollerskates die aangedreven worden door vlakschuurmachines.

Rapunzel de Musical (4+)
Theater aan de Parade zet de sprookjestraditie voort! Het meisje met het prachtige lange haar komt naar ‘s-Hertogenbosch. Uiteraard met alle betoverende liedjes, schitterende kostuums, een groots decor en natuurlijk een flinke dosis humor. Rapunzel is een mooie, nieuwsgierige prinses met prachtig lange, magische haren die alleen geknipt kunnen worden met de speciale gouden schaar. Rapunzel reist op 2 mei samen met haar moeder, de koningin, het hele land door op zoek naar de kapper die in het bezit is van een gouden schaar.

Mees Kees op Kamp (8+)
Pak je tent in en vergeet je tandenborstel niet. Mees Kees komt in de meivakantie kamperen in het theater. Na een boekenreeks en diverse filmhits kon het niet anders dan dat Mees Kees met zijn leerlingen op de planken stapt. Dus pak je tent in en neem je tandenborstel mee, want we gaan op kamp. Omdat mevrouw Dreus wil dat het vooral een leerzame werkweek wordt, geeft ze Mees Kees een goed dichtgetimmerd werkplan mee. Maar Mees Kees zou Mees Kees niet zijn als hij zelfs van het werkplan van mevrouw Dreus een geweldig kamp weet te maken! Zwemmen is immers ook werken. En een zeester zie je toch het beste ín de zee. Zo geeft Mees Kees altijd weer zijn eigen draai aan alles wat op zijn pad komt.

Bekijk het hele meivakantie-aanbod op theateraandeparade.nl.

Download de nieuwe app van de Bossche Omroep

Goed nieuws voor alle liefhebbers van lokaal nieuws uit de gemeente ’s-Hertogenbosch: de Bossche Omroep heeft een gloednieuwe nieuwsapp gelanceerd! Download vandaag nog de Bossche Omroep app vanuit de App Store of Play Store om op de hoogte te blijven, geïnformeerd te worden en verbonden te blijven met de wereld om je heen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant