De 2,5 jaar oude kater Nacho verdient een fijn huis waar er respectvol met hem wordt omgegaan.
De 2,5 jaar oude kater Nacho verdient een fijn huis waar er respectvol met hem wordt omgegaan. Foto: Dierentehuis Den Bosch

Asieldier van de Week: kater Nacho

Ingezonden 415 keer gelezen

Nacho is een leuke kater van 2,5 jaar oud. Zodra je binnenkomt komt hij op je af en vraagt luid miauwend om aandacht. Hij geeft dan kopjes en wil er aaitjes voor terug. 

Ook komt Nacho bij je op schoot. Wel merken we aan zijn gedrag dat hij wellicht vroeger een trauma heeft opgelopen. Als we hem na het uit de hand voeren willen benaderen, deinst hij terug en heeft dan een wantrouwende houding. Hij vertoont daardoor soms onvoorspelbaar gedrag. Dat kan zich uiten in bijten, iemand blokkeren bij het weggaan, of bij het stoppen met aaien. Het is belangrijk hier juist mee om te gaan. Nacho heeft hoogstwaarschijnlijk iets ergs meegemaakt en verdient het om een fijn huis te krijgen waar er respectvol met hem wordt omgegaan. Wie geeft hem een kans, want hij is echt wel lief. Heb jij ervaring met katten en kun je kattengedrag goed lezen? Woon je in een huis zonder kinderen en andere huisdieren? Bel dan met het Dierentehuis op 073-6412417 om een afspraak in te plannen voor een kennismaking met de lieve Nacho!

Download de nieuwe app van de Bossche Omroep

Goed nieuws voor alle liefhebbers van lokaal nieuws uit de gemeente ’s-Hertogenbosch: de Bossche Omroep heeft een gloednieuwe nieuwsapp gelanceerd! Download vandaag nog de Bossche Omroep app vanuit de App Store of Play Store om op de hoogte te blijven, geïnformeerd te worden en verbonden te blijven met de wereld om je heen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant