Op 2 juli start een nieuwe reeks van 10 intieme concerten in de Paleistuin van Het Noordbrabants Museum in Den Bosch. Vorig jaar was singer-songwriter Spinvis één van de optredende artiesten.
Op 2 juli start een nieuwe reeks van 10 intieme concerten in de Paleistuin van Het Noordbrabants Museum in Den Bosch. Vorig jaar was singer-songwriter Spinvis één van de optredende artiesten. Foto: Jasper Toeli Fotografie

Intieme concerten in de Paleistuin van Het Noordbrabants Museum

Kunst en cultuur 221 keer gelezen

DEN BOSCH | Een zwoele zomeravond met heerlijke livemuziek en een exclusief museumbezoek: dat zijn de ‘TUINSESSIES’. En het goede nieuws is: ze komen terug! Van 2 tot en met 30 juli vindt een nieuwe reeks van 10 intieme concerten plaats in de Paleistuin van Het Noordbrabants Museum. 

Na de lovende reacties van vorig jaar, verandert de groene oase in het hart van ‘s-Hertogenbosch opnieuw in een sfeervolle concertlocatie. Allerlei muziekstijlen komen deze zomer voorbij: van pop tot kleinkunst en soul. Bezoekers krijgen dit jaar óók exclusief toegang tot Het Noordbrabants Museum om na sluitingstijd van het museum en voorafgaand aan het concert te genieten van kunst in het avondlicht.

Theater aan de Parade, Het Noordbrabants Museum en Willem Twee muziek & beeldende kunt bundelen deze zomer opnieuw hun krachten en laten muziek en kunst in elkaar overvloeien. Het verbindende initiatief maakt dat het ook onderdeel is van de Bossche Zomer. “Ook dit jaar worden de TUINSESSIES ontzettend divers en intiem”, aldus Gijs van Schijndel, Programmamaker bij Theater aan de Parade. Ivo Cooymans, Hoofd Programmering bij Willem Twee, voegt daaraan toe: “Met de combinatie van een breed scala aan zeer getalenteerde artiesten op een unieke locatie én een exclusief avondbezoek aan het museum zorgen de TUINSESSIES voor dé perfecte culture zomeravond”. Ook Anne Dekker, Eventmanager bij Het Noordbrabants Museum, is verheugd op het vervolg van de samenwerking. “Het is ontzettend fijn dat we dit initiatief, dat vorig jaar is ontstaan tijdens de coronaperiode, deze zomer in onze tuin kunnen voortzetten.”
Net als vorige zomer verrast de TUINSESSIES ook dit jaar met een bijzonder veelzijdig programma. Voor de tweede editie staan onder andere de volgende topartiesten op het programma. Meer namen volgen binnenkort.

Gaidaa

Gaidaa is een jonge, Nederlands-Soedanese soulzangeres die, met optredens op grote festivals als North Sea Jazz en Paaspop én zo’n 500.000 maandelijkse luisteraars op Spotify, enorm hard aan de weg timmert. Op zaterdag 2 juli opent zijn de nieuwe serie TUINSESSIES in Den Bosch.

Anneke van Giersbergen

De Brabantse Anneke van Giersbergen,onder andere bekend van de Beste Zangers, stond 13 jaar als frontvrouw bij diverse metal bands. Sinds 2007 slaat ze in haar eentje toe en hoe. Haar creativiteit kent geen grenzen meer. Op vrijdag 22 juli is zij te gast in de Paleistuin voor een intiem concert.

Sophia Kruithof

Singer-songwriter Sophia Kruithof won in 2020 The Voice of Holland en laat op zaterdag 23 juli tijdens de TUINSESSIES haar volwassen, emotionele sound, pakkende melodieën en unieke beeldende teksten horen.

Museumbezoek inbegrepen

Nieuw deze zomer aan de TUINSESSIES is dat bezoekers niet alleen een concert mogen bijwonen met hun ticket, maar ook voorafgaand aan het concert exclusief toegang krijgen tot Het Noordbrabants Museum. Het Noordbrabants Museum is hét museum voor kunst, cultuur en geschiedenis in hartje ‘s-Hertogenbosch. Het is de trotse thuisbasis van Brabantse meesters als Jan Sluijters en Vincent van Gogh. Maar ook internationale topkunstenaars en jonge talentvolle makers krijgen een podium.

Praktische informatie

De TUINSESSIES vinden van 2 tot en met 30 juli plaats in de Paleistuin van Het Noordbrabants Museum. Per zomerconcert wordt plek geboden aan maximaal 150 bezoekers die met een hapje en een drankje kunnen genieten van heerlijke muziek in de buitenlucht. De ticketprijzen variëren tussen de 22,50 euro en 27,50 euro. Op donderdag 2 juni gaat de ticketverkoop van start. Kijk voor kaartverkoop en aanvullende informatie op www.tuinsessies.nl.

Uit de krant