Marc van Creij van Muziektheater Spetter en Sabien Martens van Ekt073 proosten op de samenwerking. Beiden hebben zin in deze samenwerking, waarin ze hun gezamenlijke droom kunnen verwezenlijken.
Marc van Creij van Muziektheater Spetter en Sabien Martens van Ekt073 proosten op de samenwerking. Beiden hebben zin in deze samenwerking, waarin ze hun gezamenlijke droom kunnen verwezenlijken. Foto: Sabien Martens

Den Bosch krijgt één aanbieder voor theaterlessen

Kunst en cultuur 1.203 keer gelezen

DEN BOSCH | Stel je voor dat je in Den Bosch één aanbieder hebt voor diverse vormen van theaterlessen. Vanaf nu kan dat, want Muziektheater Spetter en Ekt073 bundelen de krachten. Zo willen zij de grootste aanbieder van toneel en muziektheater in Den Bosch en omstreken worden!

“Door onze krachten te bundelen staan we sterker en kunnen we meer bereiken”, aldus Marc van Creij, theaterdocent bij Muziektheater Spetter. Het coronatijdperk heeft de markt van het cultuuraanbod veranderd, daarom is dit een logische keuze. Door vanuit één organisatie te werken, is de theaterschool in de toekomst beter bestand tegen de uitdagingen van deze tijd. Daarnaast kan er een nog diverser aanbod worden gecreëerd.

Theateraanbod

Door samen te werken, hebben ze komend seizoen een theateraanbod van maar liefst 10 groepen, voor kinderen, jongeren én volwassenen en in diverse disciplines. Ze doen dit op twee verschillende locaties: in de Bossche binnenstad bij Huis73 en in Empel bij KC Caleidoscoop. De lessen worden verzorgd door een artistiek team bestaande uit Marc van Creij, Sabien Martens, Saskia de Haas en Amber Verdonk.

Geen audities

Het belangrijkste doel in hun aanbod is dat iedereen die dit leuk vindt, zichzelf kan ontwikkelen op een laagdrempelige manier. “Dat kan alleen in een veilige omgeving waar je jezelf kan zijn’ zo zegt Sabien Martens, theaterdocent bij Ekt073. Iets dat beide organisaties het belangrijkste vinden. “Er zijn hier daarom ook geen audities en ervaring is niet nodig. Het plezier in het samen spelen staat centraal”, vult Marc aan. Beiden hebben zin in de samenwerking, waarin ze hun gezamenlijke droom kunnen verwezenlijken.

Theatermakers

Beide organisaties draaien al heel wat jaren mee. Zo bestaat theaterschool Ekt073 sinds 2011. Je kan daar kiezen uit diverse toneellessen voor alle leeftijden waarbij je meestal vanuit improvisatie naar een eigen gecreëerde voorstelling toewerkt. Muziektheater Spetter bestaat al sinds 2018 en richt zich op muziektheater en musical. Je leert er alles wat er komt kijken bij het maken van je eigen voorstelling. “Wij willen vooral op een ongedwongen manier onze deelnemers laten creëren in een veilige omgeving. Zodat zij niet alleen toneelspeler, maar ook theatermaker zijn”, aldus Marc.

Schrijf je in voor gratis proefles

Ben je nieuwsgierig? Schrijf je dan nu in voor een gratis proefles! Op dit moment zijn er nog twee afzonderlijke websites. Uiteindelijk komt er één website met alle aanbod overzichtelijk bij elkaar. Muziektheater en musical: www.muziektheaterspetter.nl. Toneel en bewegingstheater: www.ekt073.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant