Nephele Petridis, de voormalige kinderstadsdichter van Den Bosch.
Nephele Petridis, de voormalige kinderstadsdichter van Den Bosch.

Muurgedicht voormalig Kinderstadsdichter van Den Bosch onthuld

Kunst en cultuur 273 keer gelezen

Op woensdag 10 april is op het schoolplein van BBS Boschveld aan de Zernikestraat 2 in Den Bosch het muurgedicht ‘De Draak’ van de voormalige Kinderstadsdichter van Den Bosch Nephele Petridis feestelijk onthuld.

Wethouder Mike van der Geld had namens de gemeente ‘s-Hertogenbosch de eer om het muurgedicht officieel te onthullen. Uiteraard was Nephele hier zelf bij aanwezig. Zij droeg het volledige gedicht aan de aanwezigen voor.

De Kinderstadsdichter is een van de projecten van De Speak Up Club. Dit is een stichting die zich inzet om kinderen en jongeren een stem te geven door middel van spoken word en poëzie. In 2023 was Nephele Petridis, toen nog uit groep acht van de Beekmanschool, de Kinderstadsdichter van Den Bosch. Ze schreef gedichten voor onder andere de gemeente ‘s-Hertogenbosch, Huis73, Boekhandel de Omslag en het Design Museum Den Bosch. Eind januari werd Nephele opgevolgd door twee nieuwe Kinderstadsdichters: Lina Hajji en Aniek Hamers.

Download de nieuwe app van de Bossche Omroep

Goed nieuws voor alle liefhebbers van lokaal nieuws uit de gemeente ’s-Hertogenbosch: de Bossche Omroep heeft een gloednieuwe nieuwsapp gelanceerd! Download vandaag nog de Bossche Omroep app vanuit de App Store of Play Store om op de hoogte te blijven, geïnformeerd te worden en verbonden te blijven met de wereld om je heen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant