De tentoonstelling 'im/perfect, im/permanent' toont grafisch werk van uiteenlopende kunstenaars. Onder andere van Vincent de Boer (foto).
De tentoonstelling 'im/perfect, im/permanent' toont grafisch werk van uiteenlopende kunstenaars. Onder andere van Vincent de Boer (foto). Foto: Vincent de Boer

Gezamenlijke expositie Willem Twee Kunstruimte en Grafisch Atelier Den Bosch

Kunst en cultuur 291 keer gelezen

Vanaf zaterdag 20 april presenteren Willem Twee Kunstruimte en Grafisch Atelier Den Bosch een selectie van kunstenaars die de schoonheid vinden in de toevalligheden en imperfecties die onlosmakelijk met het grafische proces zijn verbonden.

De mogelijke aanwezigheid van toeval blijft in het maken van grafisch werk altijd in meer of mindere mate de handeling bepalen, en daarmee ook het resultaat. De kracht van een hand, de ondergrond van het papier en de stemming van de kunstenaar kunnen zorgen voor onverwachte effecten. Deze details en nuances, soms toevallig en soms opzettelijk, worden door de geselecteerde kunstenaars juist uitvergroot en verheven tot de essentie van hun beeldend werk. In deze tentoonstelling verstillen ze het tussenmoment van het trekken van een potloodlijn, de diepte van de etsnaald, het drukken van de inkt door een zeefraam: het moment tussen artistieke intentie en eindresultaat.

Deelnemende kunstenaars

Deelnemende kunstenaars: Mara Liem, Romee van Oers, Mara Piccione, Nina van de Ven, Sophie Hoogmoet, Indre Svirplyte, Vincent de Boer en Bruin Parry. 

Voorliefde voor kunst

Willem Twee Kunstruimte en Grafisch Atelier zijn beide gevestigd in de voormalige sigarenfabriek aan de Boschdijkstraat 100 in Den Bosch. Verbonden door dezelfde voordeur en een voorliefde voor kunst werken zij elk jaar samen aan een tentoonstelling, die afwisselend in de Spiegelzaal en in de Kunstruimte te zien is. In 2023 resulteerde dit in de tentoonstelling Le petit prints in de Spiegelzaal, en in 2022 in Between Printed Matter in de Kunstruimte.

Opening tentoonstelling

Op zaterdag 20 april van 16.00 tot 18.00 uur ben je van harte welkom bij de publieke opening van ‘im/perfect, im/permanent’. Die dag wordt ook de tentoonstelling ‘This World and the Next’ van kunstenaar Ellen Yiu geopend in de Spiegelzaal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant