Alle prijswinnaars van de ‘Bossche bollenmix’ met de door hun gewonnen Bossche bollen.
Alle prijswinnaars van de ‘Bossche bollenmix’ met de door hun gewonnen Bossche bollen. Foto:

Zonovergoten eerste Bossche bollenmix van 2024 groot succes

Overige sport 199 keer gelezen

De eerste van in totaal zes door Bakker van Keulen gesponsorde ‘Bossche bollenmixen’ van 2024 zit erop. Afgelopen zaterdag speelden vierentwintig deelnemers drie jeu de boules-wedstrijden à la mêlée onder een stralende voorjaarszon. 

Dit alles gebeurde op de zestien jeu de boules-banen van Pétanque Union Bois le Duc aan De Fuik 10 in Den Bosch, direct achter het clubgebouw van voetbalvereniging CHC. Iedere ronde had men daarbij zowel een andere medespeler als andere tegenstanders. Na drie rondes ontvingen de beste tien deelnemers een doos met heerlijke Bossche bollen, naar mate men hoger eindigde een grotere doos met dito inhoud.

Er werd sportief maar bovenal gezellig gestreden om de hoogste eer, maar die was na het spelen van de drie rondes nog niet uit te delen. Zowel Jan van Bergen als Marco Tijl wisten namelijk hun drie wedstrijden overtuigend te winnen met maar liefst 27 punten. De wedstrijdleiding besloot daarop dat beide heren tegen elkaar moesten spelen om zo de eindrangschikking te bepalen. Daar waar Jan van Bergen vol concentratie aan deze ‘face-off’ begon, liet zijn opponent Marco Tijl dit achterwege waardoor de wedstrijd in een kort tijdsbestek eenduidig werd beslist. Winnaar van de eerste ‘Bossche bollenmix’: Jan van Bergen, gevolgd door Marco Tijl en Martien van de Donk die met 3 winst en 18 punten derde werd.

De volgende ‘Bossche bollenmix’ vindt plaats op zaterdag 18 mei aanstaande. Ook daarvoor geldt dat iedereen kan deelnemen. Je hoeft geen lid van de vereniging te zijn en boules zijn er voldoende beschikbaar. Aanmelden kan ter plaatse tussen 10.30 en 11.00 uur. Inschrijfgeld: 3 euro.

Wil je ook eens geheel vrijblijvend jeu de boules spelen en kennismaken met Pétanque Union Bois le Duc? Kom dan eens langs op één van de reguliere openingsdagen, waaronder sinds april dit jaar ook de woensdagmiddag. Kijk op www.puboisleduc.nl voor meer informatie, of bel met voorzitter Antoon van Mil op 06-13531310.

Download de nieuwe app van de Bossche Omroep

Goed nieuws voor alle liefhebbers van lokaal nieuws uit de gemeente ’s-Hertogenbosch: de Bossche Omroep heeft een gloednieuwe nieuwsapp gelanceerd! Download vandaag nog de Bossche Omroep app vanuit de App Store of Play Store om op de hoogte te blijven, geïnformeerd te worden en verbonden te blijven met de wereld om je heen.

Onderschrift/toelichting afbeelding 1: De top 3 van de ‘Bossche Bollenmix’ met van links naar rechts Marco Tijl (2e), Jan van Bergen (1e) en Martien van de Donk (3e).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant