Boy van Vliet (rechts) in actie in een eerdere ontmoeting met Filou Oostende.
Boy van Vliet (rechts) in actie in een eerdere ontmoeting met Filou Oostende. Foto: Robert Verboon

Heroes Den Bosch gaat kopje onder in Oostende

Overige sport 202 keer gelezen

In en tegen Oostende heeft Heroes Den Bosch zondagmiddag geen moment aanspraak mogen maken op de overwinning. Via de kwartstanden 22-11, 22-12, 16-19 en 25-19 werd het uiteindelijk 85-61 voor de thuisploeg.

door Rob de Keijzer

De eerste scores gaan nog gelijk op. Daarna loopt Oostende via 15-4 uit naar een 19-6 voorsprong. Lee Moore en Boy van Vliet hebben dan weten te scoren voor de Bosschenaren, maar veel verder komen ze dan nog niet. Zonder DJ Fenner en Robert Stumbris, maar met de teruggekeerde Emmanuel Akot kan Heroes in het eerste kwart geen gelijke tred houden met Filou Oostende. Het eerste kwart wordt afgesloten met een 22-11 voorsprong voor de Belgen.

Binnen twee minuten in het tweede kwart loopt de thuisploeg uit naar 31-11 waarna Thomas van der Mars eindelijk de eerste score kan laten aantekenen voor Heroes: 31-13. Halfweg het kwart is het verschil 20 punten. In het resterende deel blijft het verschil nagenoeg gelijk en zo is de stand bij rust 44-23.

In het derde kwart bij een stand van 54-31 lijkt de wedstrijd reeds gespeeld. Lee Moore is dan de enige speler van Heroes in de dubbele cijfers (13). Het scorend vermogen lijkt zonder Stumbris en Fenner toch wat lager te liggen aan de kant van de Bosschenaren. De laatste anderhalve minuut van het derde kwart gaat in bij een 59-40 tussenstand. Even later zet Van der Mars de stand op 59-42 en het kwart wordt afgesloten op 60-42.

Driepunters van Austin Price en Moore brengen het verschil in het vierde en laatste kwart terug tot 14 punten, maar Oostende blijft de controle houden. Bij 69-53 pakt coach Erik Braal nog de time-out, maar de overwinning zit er deze middag niet meer in. Even later loopt het verschil zelfs weer op tot boven de twintig punten. Ondanks de vierde driepunter van de wedstrijd van Price wint Oostende uiteindelijk met 85-61 en behoudt zo de koppositie in de Elite Gold.

Vrijdagavond staat voor Heroes Den Bosch de thuiswedstrijd tegen RSW Liège Basket op het programma. Aanvang om 20.00 uur. Meer info: https://heroesdenbosch.com.