The Dukes heeft zaterdag op bezoek bij de Rotterdamse Studenten een 13-43 overwinning geboekt. Aanstaande zaterdag staat in Oisterwijk de derby tegen Oysters op het programma.
The Dukes heeft zaterdag op bezoek bij de Rotterdamse Studenten een 13-43 overwinning geboekt. Aanstaande zaterdag staat in Oisterwijk de derby tegen Oysters op het programma. Foto: Jessica van den Bosch

Ruime zege The Dukes op bezoek bij de Rotterdamse Studenten

Overige sport 378 keer gelezen

The Dukes is onverminderd in the winning mood. Zaterdag in Rotterdam boekte de rugbyformatie de zevende overwinning op rij in de Trophy Poule. Dit keer tegen de Rotterdamse Studenten: 13-43.

Vooraf was The Dukes - koploper en duidelijk in vorm - favoriet tegen de hekkensluiter. De studenten hadden al zesmaal het onderspit moeten delven in de poule. De Bossche equipe reisde dan ook met veel zelfvertrouwen naar de Maasstad af. Weliswaar zonder captain Vuga Tagicakibau, die in het vorige duel tegen Haarlem met een gebroken kaak het veld af moest. Ondanks het verschil op de ranglijst sprak forwards coach Ralph Gerritsen tijdens de warming-up waarschuwende woorden tot alle 21 meegereisde selectiespelers: “Ze kunnen dan wel onderaan staan, onderschat ze niet. Het zijn overwegend jonge honden die elke wedstrijd sterker worden. Slechte teams bestaan sowieso niet in deze klasse.”

Onmiddellijk na het startsein trokken de bezoekers fel van leer. Daarmee was de toon gezet. Er stonden amper vijf minuten op de klok toen Stan Hobbelen de eerste try van de wedstrijd maakte. “We hadden gelijk druk gezet op de tegenstander die waarschijnlijk niet verwacht had dat we zo fanatiek uit de startblokken schoten. In hun 22 ontstond al snel een overlapsituatie; daar wist ik wel raad mee. Ik rende met de bal gewoon recht op m’n doel af. Geen enkele verdediger die me vóór de trylijn kon afstoppen”, sprak Hobbelen na afloop met een brede glimlach. In algemene zin viel de hardwerkende flanker vooral op door zijn ‘eerste’ tackles en andere interventies.
In de eerste helft wisten achtereenvolgens Junior Fausia, Pieter Quekel, uitblinker Dylan Robinson - later uitgeroepen tot man of the match - en Mees Voets nog te scoren namens The Dukes. Aangevuld door twee conversies van aanvoerder William Edwards. De thuisploeg kon daar slechts één try en één benutte penalty tegenover zetten. Bij rust stond dan ook een comfortabele 8-29 op het scorebord.

Na de hervatting maakte Voets z’n tweede try van de middag, wederom geconverteerd door Wiliams. “De eerste ontstond vanuit een overlap waarbij ik bal via Milan (van Dongen, red) op een presenteerblaadje aangereikt kreeg. Deze try zat iets ingewikkelder in elkaar, doordat de aanval via meerdere schijven liep”, aldus Voets. Behalve Robinson waren ook Maarten van Osch en Mats Lijs bij het offensief betrokken. Met name de comeback van Lijs was opmerkelijk. “De afgelopen drie à vier maanden heb ik geen rugbybal aangeraakt. Niet vanwege een blessure, maar omdat mijn volledige aandacht was gefocust op mijn studie sportkunde aan de Fontys Hogeschool. Over enkele weken hoop ik mijn diploma te ontvangen”, lichtte Lijs toe. “Na een uur was de tank helemaal leeg. Niet vreemd natuurlijk, van de week heb ik voor het eerst weer meegetraind. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat ik in de tussentijd wel mijn basisconditie op peil heb gehouden in de sportschool.”

De tank van lock Max Leber daarentegen was na tachtig minuten nog (lang) niet leeg: “Ik heb flink lopen buffelen, maar mijn conditie is blijkbaar goed genoeg om tot de allerlaatste seconde tot het gaatje te gaan.” Gedurende het verdere verloop van de tweede helft wist alleen nog Wisse van der Heijden de bal over de trylijn te drukken. “Alles bij elkaar opgeteld een prima overwinning”, concludeerde international Lars Linnenbank, die overigens een ongelukkige invalbeurt beleefde. “Ik stond een kwartiertje in het veld toen ik een enorme klap op m’n neus kreeg, tot bloedens toe. Ik wilde het gat induiken, maar liep recht op de man. Boem! Het was meteen einde oefening”, aldus Linnenbank.

Aanstaande zaterdag (20 april) strijden de jeugdteams Onder-16 en Onder-18 in Amsterdam om het Nederlands Kampioenschap terwijl The Dukes 1 in Oisterwijk de derby tegen Oysters speelt.

Download de nieuwe app van de Bossche Omroep

Goed nieuws voor alle liefhebbers van lokaal nieuws uit de gemeente ’s-Hertogenbosch: de Bossche Omroep heeft een gloednieuwe nieuwsapp gelanceerd! Download vandaag nog de Bossche Omroep app vanuit de App Store of Play Store om op de hoogte te blijven, geïnformeerd te worden en verbonden te blijven met de wereld om je heen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant