Vreugde bij de spelers van HC Den Bosch nadat Timo Boers de 2-1 heeft gemaakt.
Vreugde bij de spelers van HC Den Bosch nadat Timo Boers de 2-1 heeft gemaakt. Foto: Henk van Esch

Dubbele overwinning voor HC Den Bosch

Overige sport 184 keer gelezen

HC Den Bosch kan terugkijken op een geslaagde zondag met overwinningen voor zowel Heren 1 als Dames 1.

Het eerste herenteam van HC Den Bosch speelde zondagmiddag thuis tegen HDM uit Den Haag. Op het sportcomplex aan de Oosterplasweg kwam de thuisploeg na 25 minuten spelen op voorsprong dankzij een doelpunt van Timo Boers. Nadat de bezoekers in de 48e minuut gelijk hadden gemaakt, pakte HC Den Bosch in de slotfase alsnog de overwinning. In de 56e minuut was het opnieuw Boers die de 2-1 maakte en Jaïr van der Horst bepaalde twee minuten later de eindstand op 3-1. Zondag neemt Heren 1 het in Wassenaar op tegen HGC. Aanvang om 14.45 uur.

Het eerste damesteam van HC Den Bosch - trotse koploper in de Tulp Hoofdklasse Dames - ging zondag op bezoek bij de nummer laatst Bloemendaal. Ondanks het verschil op de ranglijst slaagden de Bossche dames er lange tijd niet in tot scoren te komen. Het was uiteindelijk Pien Sanders die in de 41e minuut de 0-1 op het scorebord zette. Amper één minuut later was het opnieuw raak. De 0-2 kwam op naam van Charlotte Englebert. Nadat Bloemendaal in de 50e de 1-2 had gemaakt, liep HC Den Bosch in de laatste vijf minuten uit naar een 1-4 overwinning dankzij teen rake strafcorner van Frédérique Matla en een treffer van Emma Reijnen. Zaterdag speelt Dames 1 een thuiswedstrijd tegen Rotterdam. Aanvang om 16.30 uur.