Ontlading bij Ilias Boumassaoudi na zijn 1-0 in de thuiswedstrijd tegen Jong FC Utrecht. De ontmoeting eindigde uiteindelijk in 1-1. Foto: Henk van Esch

FC Den Bosch gaat maandagavond op bezoek bij Jong FC Utrecht

Voetbal 177 keer gelezen

Maandagavond speelt FC Den Bosch voor de tweede week op rij uit bij een beloftenploeg. Ditmaal is Jong FC Utrecht de tegenstander.

Afgelopen maandag ging FC Den Bosch ook al op bezoek bij een beloftenploeg. Toen was dat bij Jong Ajax. Op De Toekomst begon FC Den Bosch erg sterk aan de wedstrijd. De Bosschenaren creëerde meerdere kansen in de openingsfase maar wisten zichzelf niet te belonen. Vijf minuten voor rust kwam FC Den Bosch toch op voorsprong na een goede aanval over verschillende schijven. Danny Verbeek gaf de bal aan Gedion Zelalem, die ruimte gevonden had tussen de linies van Jong Ajax. De Amerikaanse middenvelder gaf de bal op Kacper Kostorz die de bal weer doorschoof op Jaron Vicario die geposteerd stond op de flank. De creatieve buitenspeler gaf de bal diep op de opkomende back Rik Mulders. Mulders trok de bal hard voor waarna deze voor de voeten van Kacper Kostorz viel. De spits schoot de bal onberispelijk raak in het dak van het doel. Jong Ajax kwam goed uit de kleedkamer na de rust, maar wist hun goede spel niet te vertalen tot kansen. Na een uur kreeg de ploeg onder leiding van Hedwiges Maduro de deksel op de neus. Kacper Kostorz onderschepte een te korte terugspeelbal en ging vervolgens met de bal om de doelman heen. Hierna versloeg hij nog een verdediger voordat hij de bal rustig binnen schoof. Tien minuten voor tijd voetbalde Jong Ajax nog een mogelijkheid bij elkaar met Kian Fitz-Jim als eindstation. Het schot van de middenvelder spatte uiteen op de paal en vloog voorlangs weer van het Bossche doel weg. Enkele minuten later kreeg Ilias Boumassaoudi nog een grote kans om de score uit te breiden, maar zijn schot werd gekeerd door doelman Tom de Graaff. Zo sloot FC Den Bosch met de nul en een overwinning de wedstrijd af op De Toekomst.

Punt tegen koploper Willen II

Jong FC Utrecht speelde afgelopen maandag in Stadion Galgenwaard tegen koploper Willem II. Doelman Andreas Dithmer zag in de eerste helft van deze wedstrijd veel schoten zijn kant op komen. De beloften uit Utrecht wisten daarentegen weinig schoten te lossen op het doel van de bezoekers uit Tilburg. Toch bleef het in de eerste helft 0-0. In de tweede helft zou dit spelbeeld zich voortzetten, veel kansen en ogenschijnlijk overwicht van Tilburgse kant. Toch kwam de beloftenploeg uit de Domstad vijf minuten voor tijd verrassend op voorsprong. Invaller Anthony Descotte ving de bal op buiten de zestien, waarna hij behendig in zijn aanname wegdraaide bij zijn directe tegenstander. Hij verschafte zichzelf hiermee genoeg ruimte om uit te halen. De Belg zijn afstandsschot vloog buiten bereik van doelman Joshua Smits binnen. Willem II begon hierna direct aan een slotoffensief. In de eerste minuut van blessuretijd was het dan ook raak voor de bezoekers. Verdediger Erik Schouten slingerde de bal voor, aanvaller Jeredy Hilterman won zijn duel bij de tweede paal en kopte de bal binnen. Ondanks de tegenslag kreeg Jong FC Utrecht in de absolute slotfase nog een kans om de wedstrijd te winnen. Uit een vrije trap kopte Wessel Kooy op doel, maar doelman Joshua Smits keepte het schot uit de kruising. Zo pakte Jong FC Utrecht in eigen huis een punt tegen koploper Willem II.

Thuis tegen Jong FC Utrecht

Eerder dit seizoen speelde FC Den Bosch in De Vliert tegen Jong FC Utrecht. In de eerste helft van deze wedstrijd ging het gelijk op tussen de twee ploegen met kansen aan beide kanten van het veld. Toch werd er in de eerste helft niet gescoord. Toen de tweede helft nog geen tien minuten oud was werd de score geopend. Gedion Zelalem wist Rik Mulders in veel ruimte te vinden aan de rechterzijde. De vleugelverdediger gaf de bal voor in de richting van Kacper Kostorz. De Poolse spits werd verdedigd maar de bal viel voor de voeten van Ilias Boumassaoudi. De Marokkaanse jeugdinternational twijfelde niet en schoot hard raak. In de 72e minuut kreeg Jong FC Utrecht een vrije trap op de rand van de zestien. Invaller Rafik el Arguioui schoot de vrije trap overtuigend binnen waardoor de stand weer gelijk werd. In de slotfase kreeg Jong FC Utrecht een grote kans om de wedstrijd te winnen, maar doelman Jakub Ojrzynski wist de inzet knap te keren. Zo deelden de twee ploegen de punten eerder dit seizoen in De Vliert.

Er wordt maandag om 20.00 uur afgetrapt op Sportcomplex Zoudenbalch. De wedstrijd is live te zien op ESPN 2.